abonneren

Microsoft Natal wordt: Kinect

Microsoft heeft de naam bekend gemaakt voor de later dit jaar te verschijnen bewegingsbesturing voor de Xbox: Kinect. Tot nu toe stond de ontwikkeling hiervan bekend onder de codenaam Natal.Het apparaat voor de Xbox 360 heeft een camera en geluidssensoren, om menselijke bewegingen te volgen op 48 punten. Het kan daarmee ook gezichten en stemmen herkennen.
Zo moeten bewegingen met 30 frames per seconde worden waargenomen. Wat de gebruiker draagt of wat er in de omgeving gebeurt wordt niet waargenomen.

Kinect is bedoeld om aan het gamen zonder controllers, een compleet nieuwe dimensie toe te voegen. Microsoft richt zich hiermee vooral ook op jonge kinderen en hun grootouders, die meestal niet zo goed weten hoe ze met game-controllers moeten omgaan.

Kinect zal officieel aan het grote publiek worden gepresenteerd op de E3 gamebeurs, samen met een aantal games. De E3 wordt gehouden van 15 tot 17 juni in Los Angeles. Hier zal ook Playstation Move worden getoond, een vergelijkbare toevoeging voor de Playstation 3 van concurrent Sony. Kinect moet rond de kerstdagen in de winkel liggen.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Games

Tags:

Laatste reactie