abonneren

Microsoft legt idee achter ontwerp Xbox One uit

Op een speciale internetpagina verdedigt Microsoft zich tegen de kritiek die stelt dat de Xbox One op een oude videorecorder lijkt. Op de website legt het team achter de Xbox One uit waarom de console op deze manier is vormgegeven. Ook is er een video te zien die de designkeuzes toelicht.

Microsoft probeert de consument ervan te overtuigen dat het gekozen ontwerp voor de Xbox One goed is. Op een speciale website en in een soort 'making of'-video worden mensen uit het ontwerpteam aan het woord gelaten. Zij leggen uit wat de gedachte achter de gekozen vormen en kleuren van de Xbox One console, controller en Kinect zijn.

Het idee achter het ontwerp blijkt te zijn dat ondanks de geavanceerde technologie die de Xbox One in zich heeft, De console en accessoires er simpel, intuïtief en toegankelijk uit moesten zien. Voor dit ontwerp is onder andere gekozen omdat de Xbox One in elk interieur moet passen. De console is immers bedoeld om het middelpunt van de woonkamer te worden.

In de video worden ook allerlei afgeschoten prototypes getoond. Er zijn er honderden gemaakt, volgens een ontwerper uit de video. Uiteindelijk is gekozen voor een ontwerp met een combinatie van zwarte glanzende vlakken en matzwarte vlakken. De gebruikte kleur zwart zou de zwartste zwart zijn die er beschikbaar is.

Verder moest de Xbox One hardware ook de software weerspiegelen. Zo gelijkt het randje van het ventilatiepaneel op een geselecteerde tegel in de gebruikersinterface. 

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: xbox, Xbox One, Ontwerp

Laatste reactie