abonneren

Microsoft laat met Xbox 720 wél offline gaming toe

Er zijn al enige tijd bange berichten in omloop dat de volgende generatie Xbox-console, met de codenaam Durango en recentelijk ook bekend onder de naam Infinity, een 'always on'-functie meekrijgt. Daardoor kan er niets begonnen worden zonder een connectie met internet. Dit zou als beveiliging dienen tegen illegale praktijken. Nu zou uit een internet Microsoft-mail blijken dat dit toch niet het geval is.

Er ontstond nogal wat commotie n.a.v. geruchten dat de Xbox 720/Infinity altijd met het internet verbonden moest zijn om te kunnen werken, zelfs wanneer je niet via internet speelt. Een microsoft-medewerker maakte het alleen maar erger door dit beleid te verdedigen via Twitter met de hashtag #dealwithit.

Eind vorige maand kwam daar weer een stelling van een ‘insider’ overheen die liet weten dat Microsoft nooit plannen heeft gehad voor een always on-connectie voor het spelen van Durango games (dus wellicht alleen voor het spelen van de huidige Xbox 360 games). Nu zou een interne mail van Microsoft zijn gelekt waarin valt te lezen dat de Xbox Durango inderdaad niet altijd met het internet verbonden hoeft te zijn. Mocht dit altijd al de bedoeling zijn geweest dan is het natuurlijk apart dat Microsoft dat nu meent te moeten bevestigen via een e-mail aan de afdeling die aan de Xbox werkt. Het lijkt er dus op dat Microsoft zijn standpunt heeft veranderd en dat verklaart dan wellicht ook weer waarom de presentatie van de Xbox later is dan werd gedacht. Hoe dan ook, het volgende valt te lezen in de e-mail:

There are a number of scenarios that our users expect to work without an Internet connection, and those should 'just work' regardless of their current connection status. Those include, but are not limited to: playing a Blu-ray disc, watching live TV, and yes playing a single player game.

 

Dus voor het kijken van een blu-ray film (dit is dan meteen bevestiging dat er een blu-ray speler in zit en er live tv mee gekeken kan worden) en ook voor het spelen van games in single player is een internetconnectie niet een vereiste.

Registratie en/of installatie wel via internet?

Hoewel het spelen van een spel geen internetconnectie nodig heeft, zou het nog wel kunnen dat registratie/installatie een internetconnectie vereist. Een ander gerucht is namelijk dat Microsoft het gebruik van tweedehandsgames wil ontmoedigen. Een manier om dat te doen is het spel op naam van een gebruiker te zetten en via internet te controleren wie het spel speelt. Bij Steam zien we ook dat bij de registratie/installatie van een spel een internetconnectie nodig is. Misschien dat de Xbox 720/Infinity niet een always on verbinding met internet nodig heeft maar nog wel voor de installaite of registratie. Op 21 mei 2013 moet de console gepresenteerd worden en zullen we het eindelijk allemaal zeker weten.

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Games

Tags: Xbox 720, Durango, infinity