abonneren

Microsoft bouwt 7-inch gaming tablet

Microsoft zou serieuze plannen hebben voor een eigen 7-inch gaming tablet. Als de geruchten over de Xbox Surface waar zijn, dan krijgen mobiele gamers binnenkort een nieuw gamingplatform erbij.

Afgelopen juni waren de specificaties van de Xbox Surface uitgelekt. Deze zijn volgens The Verge gedeeltelijk correct en bevestigd door anonieme bronnen die goed bij Microsoft zijn ingevoerd.

Processor
Waarschijnlijk wordt de Xbox Surface uitgerust met een speciale versie van de ARM processor, meldt The Verge. Maar het zou ook zomaar kunnen dat een nog niet eerder uitgebrachte processor van Intel zal worden gebruikt. Het werkgeheugen zou met een hoge bandbreedte speciaal zijn ontwikkeld voor het draaien van videogames. Aan de uiteindelijke versie wordt nog gewerkt, aldus The Verge.

De hardwareproductie van de Surface tablets wordt door andere partners gedaan dan de (Chinese) fabrikanten die de Xbox spelcomputer maken. De Xbox Surface zal volgens de bronnen waarschijnlijk in dezelfde fabriek worden gemaakt als de andere Surface tablets.

Aangepaste Windowsversie
Op de Xbox Surface zal een aangepaste versie van Windows draaien die volledig is toegespitst op het draaien van games. Mogelijk biedt de tablet nog wel een chatfunctie. Dit zou dan eventueel via Skype moeten gaan, omdat Live Messenger komt te vervallen.

Testen begonnen?
De hardwareproductie vindt niet in Amerika plaats, maar de Xbox Surface wordt gedeeltelijk wel ontwikkeld in Microsofts vestigingen in Sillicon Valley. Verschillende kantoorgebouwen waar de Xbox wordt gebouwd zijn volgens The Verge onlangs nog beperkt toegankelijk gemaakt voor het personeel. Dit voedt meteen het gerucht dat Microsoft de Xbox Surface tablet aan het testen is. Zo zou het Xbox-team in alle rust games en software voor de nieuwe gaming tablet kunnen maken.

De uitgelekte specificaties kun je lezen in de onderstaande afbeelding, deze kunnen nog veranderen:

Xbox Surface specificaties

 

De Xbox Surface wordt nog verwacht voor de lancering van de nieuwe Xbox console, mits Microsoft niet op het laatste moment besluit om toch maar voor een gewone Windows 7-inch tablet te gaan.

Bron: The Verge

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Games

Tags: gameconsoles, tablets, xbox

Laatste Vacatures