abonneren

Luigi voor het eerst in de hoofdrol in Mario Bros.

Nintendo heeft 2013 omgedoopt tot jaar van Luigi. Het Nintendo-karakter heeft doorgaans een bijrol en al helemaal in de Mario Bros. platformavonturen, maar na het downloaden van de aanvullende content voor New Super Mario Bros. U neemt de broer van Mario de hoofdrol volledig over.

Super Mario Bros. U heeft vanaf nu downloadbare content die New Super Mario Bros. U verandert in New Super Luigi U. Mario’s rol verdwijnt daarmee naar de achtergrond en zijn langpotige broeder krijgt de hoofdrol. De aanvullende content is niet slechts een gimmick te noemen, want er zijn maar liefst 82 nieuwe levels inbegrepen die Luigi kan verkennen.

Het idee van New Super Luigi U is dat er slechts 100 seconden op de klok staat voor elk level. Luigi moet zo snel mogelijk naar de vlaggenstok zien te komen. Daartoe is hij dan ook uitgerust - Luigi springt verder dan Mario. Daar staat tegenover dat hij ook een langere remweg heeft. Je zou de nieuwe manier van spelen kunnen zien als iets wat past bij meer gevorderde spelers. De ‘flow’ van het doorspelen van een level word erg belangrijk, gezien de tijdslimiet.

In de meerspelerstand van New Super Luigi U is er ook wat veranderd. Spelers kunnen nu het konijn Nabbit spelen. Dit personage kan goed meekomen met Luigi, omdat hij snel is maar vooral omdat hij onsterfelijk is. Nabbit is dan ook ontworpen om minder goede spelers de mogelijkheid te geven om mee te komen. De andere kant van de medaille is dat Nabbit geen power-ups kan pakken.

New Super Luigi U is verkrijgbaar als downloadable content bij het opstarten van Super Mario Bros. U, maar ook als los spel dat in de winkels ligt vanaf 26 juli. De downloadbare versie kost 19,99 euro.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: Nintendo Wii U, Wii U, wii