abonneren

Lost

Na drie zeer succesvolle seizoenen kon een game natuurlijk niet uitblijven, maar een game maken over Lost, want dat is de serie waar we het over hebben, valt niet mee. Is het de makers gelukt om de authentieke Lost sfeer ook in de game te krijgen?

Ja!

Na het spel uitgespeeld te hebben kunnen we hierop volmondig 'ja' antwoorden. Lost is een actie adventure met verschillende elementen. Zo moet je je in het oerwoud verstoppen voor de gevaarlijke zwarte rook, moet je terugschieten naar 'others', duistere grotten verkennen en hordelopen voor je leven. Tussen de actie elementen door zijn er de nodige dialogen en diverse puzzels in de vorm van electrocircuits te vinden. In tegenstelling tot de verwachtingen speel je niet als één van de Lost karakters maar een figuur die niet in de serie voorkomt. Je speelt Elliot Maslow, een fotojournalist die zijn geheugen origineel genoeg kwijt is. Via de welbekende Lost flashbacks moet je met je camera belangrijke zaken vastleggen om je geheugen terug te krijgen. Je uiteindelijke doel is natuurlijk ontsnappen van het eiland.

Vreemde stemmen

Elliot's verhaal speelt zich dus af in de serie Lost. Met de bekende Lost karakters kun je praten en zelfs handelen. Ze zijn zeer herkenbaar en grafisch ziet het spel er next-gen achtig uit. Echter zijn sommige animaties geblokt en lelijk. Grappig is dat de doodgeverfde held 'Jack' in het spel Elliot niet vertrouwt en dus totaal niet sympathiek is. De enige Losties die je enigzins goed gezind zijn, zijn Locke en Kate. Een minpunt is wel dat de karakters niet hun authentieke stemmen hebben. Soomige stemmen lijken wel, maar andere stemmen zijn echt ronduit belachelijk zoals van bijvoorbeeld Charlie. Ondanks dat gaat de authenieke Lost sfeer niet verloren. Je hebt echt het gevoel dat je in de serie zelf rondloopt en dat is heel knap gedaan.

Voor een blik en een noot

Lost fans weten dat de serie nauwelijks antwoorden geeft en dat doet de game dus ook niet. De vrijheid in de game is behoorlijk beperkt ook al wordt de illusie gewekt dat je vrij op het eiland kan rondlopen. De game is lineair in opzet en na enkele uren ben je er al doorheen. Het einde is wel wat teleurstellend, maar ondanks dat wel typisch in de stijl van Lost. Grappig is de ruil economie in de game. Met de andere Lost karakters kun je handige spullen kopen in ruil voor kokosnoten, waterflesjes en bierblikjes.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • helemaal in de stijl van Lost
  • leuke puzzels
  • sfeervol
  • te kort
  • te beperkt
  • geen authentieke voiceovers
  • sommige animaties zijn geblokt
Lost is puur als game eigenlijk onder de maat, maar doordat de sfeer zo goed is neergezet is het voor Losties, of ze nu hardcore gamer zijn of niet, toch een aanrader.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord