}
abonneren

Lego Star Wars - The Game

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Behalve Legosteentjes brengt Lego ook computerspellen uit. Lego Star Wars is hun nieuwste creatie. In deze game kunt u alleen of met z'n tweeën Episode I, II en III spelen in Legovorm.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

De game is duidelijk gericht op kinderen. Zo is het spel volledig in het Nederlands te spelen en staat er in de handleiding een speciaal onderdeel voor ouders. De game is niet moeilijk, want het aantal levens dat je hebt is onbeperkt. Leuk is dat je als tweede speler op elk moment kunt instappen of stoppen met het spel. Dit hebben we nog niet eerder gezien in een game. Elke Episode is te spelen; je hoeft dus niet eerst voorgaande episodes succesvol af te sluiten. Alleen de allereerste missie van Episode I moet gespeeld worden om toegang te krijgen tot Episode II en III. Je begint in het café van Dexter Jettster. Van daaruit ga je naar de verschillende episodes.

Grappig

Het is grappig om het epische verhaal van Star Wars in Lego-vorm te zien. De poppetjes zien er leuk uit en zijn heel herkenbaar. Verslagen vijanden en helden spatten in Lego-onderdelen uit elkaar, evenals objecten en voertuigen. Zelfs de serieuze sterfscène van Qui-Gon Jinn uit Episode I is hilarisch.
De hoofdrol wordt vooral door de Jedi-ridders ingevuld en dat is maar goed ook, want dankzij 'The Force' zijn er een heleboel objecten te beïnvloeden. Balen Legostenen kunnen worden omgevormd tot een brug, objecten kunnen worden gebruikt als lift en muren van Lego kunnen worden afgebroken. Ook kun je je vijanden mores leren met de Force en heb je de Force soms nodig om op je af stormende objecten af te weren.
Net als de Jedi's kun je laserstralen afketsen en als je dat goed doet, vel je de tegenstander met zijn eigen laserschot. Dit afweren werkt verrassend eenvoudig; afweren en aanvallen doe je met dezelfde knop.

Moeilijk multiplayeren

In het verhaal lopen diverse poppetjes met je mee. Het is mogelijk de besturing van al deze poppetjes over te nemen. Je speelt dus niet alleen Jedi's. Elk karakter heeft een bijzondere eigenschap. Zo kan Jar Jar (die irritante hagedis met die lange oren) heel hoog springen en kunnen poppetjes met een schietwapen op speciale plaatsen dankzij dit wapen omhoog klimmen of naar de overkant slingeren. Deze speciale eigenschappen zijn nodig om een level te halen.
Wel is het oppassen geblazen als je met zijn tweeën speelt, want de verschillende poppetjes kunnen elkaar wel degelijk raken of zelfs wegduwen; ze lopen dus niet letterlijk door elkaar heen. Onoplettend met je lichtsabel tekeer gaan kan dus tot gevolg hebben dat je medespeler in Legosteentjes uit elkaar valt. Gelukkig heb je een onbeperkte hoeveelheid levens, waardoor het minder erg is om dood te gaan. Wel verlies je wat van je verzamelde noppen (geld).

Verzameldrift

Met elk level kun je weer nieuwe karakters vrijspelen. Ook in het café van Dexter kun je extra karakters kopen, maar ook Lego-onderdelen. Denk aan snorren, kapsels en wapens. Elk karakter dat is vrijgespeeld zal rondlopen in het café. Buiten is een parkeerplaats waar voertuigen gebouwd kunnen worden (afhankelijk van het aantal geheime bussen dat je vindt in de verschillende levels).
Levels kun je na voltooiing opnieuw spelen in de 'Vrijspelende'-modus. Zo kun je je favoriete karakter kiezen en het level uitkammen op geheimen en bonussen. Je krijgt zelfs extra karakters mee. Als je een speciale eigenschap van dat karakter nodig hebt, kun je tijdens het spelen van het level in dat karakter veranderen. Dit maakt het spel tot een ware ontdekkingstocht. Bij elk geheim dat je vindt wordt er aan het eind van het level een voertuig verder gebouwd totdat de constructie klaar is. Deze voortuigen zijn te bewonderen op de parkeerplaats van Dexters café.
De levels zijn niet moeilijk, maar het zoeken naar geheimen geeft het spel wel een extra dimensie, wat de levensduur van het spel verlengt.

Grafische pracht

Heb je een flinke grafische kaart, dan tovert het spel prachtige spiegelende en kleurrijke effecten op je scherm. De verschillende omgevingen van Star Wars komen, ondanks de vele Lego-steentjes, werkelijk prachtig uit de verf.
We zijn enthousiast, maar we plaatsen nog wel wat kanttekeningen bij dit spel. Zo lopen de poppetjes niet dóór elkaar maar tégen elkaar. Af en toe lopen ze je dus voor de voeten; op slechte momenten kan dit dodelijk aflopen. Ook is het springen soms erg lastig, omdat je niet goed kunt zien waar je naartoe springt. Nogmaals: lang leve de oneindige levens!

Onhebbelijkheden

Sommige levels kun je maar beter niet samen spelen. Het podrace-level bijvoorbeeld; zodra een speler zijn leven verliest is de race verloren. Hier moet je dus eigenlijk wel alleen spelen, maar zelfs dan is het best lastig; een bedreiging voor de funfactor. Gelukkig kunnen we na een half uurtje zwoegen, vloeken en tieren weer met onze lichtsabels tekeer. Ook worden gamepads niet standaard door het spel ondersteund. Iets wat, aangezien deze game ook voor de consoles is uitgekomen, makkelijk had gekund. Met zijn tweeën tegelijk op één toetsenbord spelen is toch wat lastig (ons advies: sluit twee toetsenborden aan).

Conclusie
Hoewel Lego Star Wars eigenlijk voor kinderen is bedoeld, is de fun-factor zo hoog dat het leuk is voor iedereen die de Star Wars-films gezien heeft. Daarnaast is het ook nog eens een heel leuke game die je met zijn tweeën kunt spelen. Er valt veel te ontdekken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI