abonneren

Lego Indiana Jones

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
De combinatie Lego en Star Wars bleek een dikke hit te zijn. De Lego Star Wars games vlogen over de toonbank. Er verscheen zelfs een 'Complete Saga' versie die de twee games bundelde in één. Maar nu de mogelijkheden bij Star Wars toch echt uitgemolken zijn, moet men op zoek naar een nieuwe melkkoe.
Er zijn er twee gevonden, namelijk Indiana Jones en niemand minder dan Batman. Indiana Jones bijt de spits af, en we beleven in Lego-stijl zijn eerste drie films.

De Legostijl, een feest van herkenning

De komische Lego stijl van de Star Wars games zit ook verwerkt in de Indiana Jones game. De hele opzet is eigenlijk 100 procent gelijk aan de voorgaande games. Je hebt een basis, in dit geval de universiteit waar Indy werkt als professor, en van daar uit kun je de drie verhalen van de films spelen in welke volgorde je wilt. Voor fans van de voorgaande games zal dit een feest van herkenning zijn

Té gelijk

Hoewel het veel weg hebben van de voorgaande delen overwegend positief kan zijn, is men bij Lego Indiana Jones wel erg ver gegaan. Het lijkt er op dat Telltale games de code van de eerste Lego Star Wars game heeft gepakt, en daar een Indy versie van heeft gemaakt, want er is werkelijk niets vernieuwd te ontdekken in deze game. Alles wat er in voorkomt hebben we al gezien in de voorgaande delen. Alleen de levels en de poppetjes zijn anders, maar daar is ook alles mee gezegd. Positief punt is wel dat de 'drop in drop out' gameplay er weer inzit waardoor je op ieder moment met z'n tweeën tegelijk kunt spelen of weer alleen.

Wéér besturingsperikelen

De eerste Lego Star Wars game kende nog wel wat oneffenheden in de besturing. Deze waren met de tweede Star Wars game - The original Trilogy - grotendeels verholpen. We zijn dan ook onplezierig verrast dat we diezelfde oneffenheden toch weer terugzien bij Indiana Jones. Heeft men echt de code van de eerste game gegrepen en niet de verbeterde versie van de tweede game? Daarnaast zit het Indy niet mee dat zijn standaardwapens zijn vuisten en zweep zijn. De zweep doet meer schade maar is traag en niet altijd even praktisch. De vuisten hebben een bereik van niets, waardoor het vechten een rommelige aangelegenheid wordt. Je kunt wel wapens vinden, en dan wordt het iets beter speelbaar, maar deze wapens gaan vrij snel op. Ook werkt het overschakelen naar je wapen niet altijd even handig waardoor je al snel de eerste klappen vangt. Een ander irritatiepunt is de dubbele functie van de ‘wisselknop'. Hiermee kun je van karakter wisselen, wat af en toe nodig is omdat alle karakters een eigen specialisme hebben. Echter gebruik je diezelfde knop ook voor het bemannen van een voertuigje. Dit gaat regelmatig fout. Wil je op een watervlot springen, wissel je pardoes van karakter. Dit leidt regelmatig naar het verlies van levens. (waar je er gelukkig een boel van hebt) Een ander kwalijk minpunt is de totaal zinloze camerabesturing. Deze is zo beperkt dat deze hele functie werkelijk nergens op slaat. Dit had men net zo goed weg kunnen laten.

Niet herkenbaar genoeg

Buiten de besturingsperikelen speelt nog een ander element Indiana Jones parten. Star Wars heeft namelijk vele, maar dan ook heel veel, herkenbare karakters en elementen. Dit is bij Indiana Jones veel minder het geval, en dit beïnvloedt ongetwijfeld de fun-factor, ondanks dat de game wel veel komische scènes heeft. Echter verwijzen de meest komische scènes weer naar Star Wars. Wat weer wel een gebruiksvriendelijk element is, is de moeilijkheidsgraad die zich aanpast aan de spelers. Als je door een bepaald deel niet heen komt, dan helpt de computer je een handje waardoor je weer verder kan. Er zijn echter ook genoeg gamers die dit juist een minpunt vinden. Het haalt natuurlijk wel een beetje de uitdaging weg.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • drop in drop out gameplay
  • komisch
  • besturingsperikelen
  • zeer matige camerabesturing
  • meer van hetzelfde
  • weinig herkenbare karakters
Lego Indiana Jones is voor de Lego fans vast leuk en ook de jongere gamers zullen ongetwijfeld veel plezier uit deze game halen. Maar wij vinden het erg jammer dat Telltale Games niets, maar dan ook helemaal niets, extra's heeft toegevoegd om zo de game meer identiteit te geven. Ook de besturingsperikelen hadden niet voor mogen komen en vinden we een kwalijke zaak. Als je de eerste Lego Star Wars games nog niet kent, dan raden we je de Complete Saga aan en laat je Indy links liggen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Laatste reactie