}
abonneren

Knights of the Old Republic 2

Knights of the Old Republic
Werden we vroeger nog doodgegooid met tenenkrommende Star Wars-games (enige uitzonderingen daargelaten) sinds 2003 zijn er steeds meer titels van betere kwaliteit gekomen.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

Wie van Star Wars houdt komt tegenwoordig goed aan zijn trekken. Denk aan Star Wars Galaxies, Jedi Knight, Star Wars Battlefront en het aankomende Republic Commando. En natuurlijk Knights of the Old Republic (KotoR) van Bioware, de eerste echte serieuze rpg-titel uit het Star Wars universum. Deze game werd destijds door vele fans juichend ontvangen. Nu is er dan deel twee, genaamd The Sith Lords, dit keer van ontwikkelaar Obsidian. Tijd om onze 'lightsabres' ter hand te nemen en ten strijde te trekken.

Nagenoeg hetzelfde

Gelukkig heeft Obsidian de kern van het spel intact gelaten en gekozen voor verbetering in plaats van vernieuwing. Deel één was namelijk ijzersterk en stond als een huis.
De complete verhaallijn speelt zich 4000 jaar vóór de film 'Episode I' af. Kotor 2 is een direct vervolg op Kotor 1 en speelt vijf jaar later. Door een 'burger'oorlog zijn de Jedi zo goed als uitgeroeid. Hiervan heeft hun aartsvijand, de Sith, dankbaar gebruik gemaakt: de laatste overlevenden worden opgejaagd en vernietigd, net zolang tot er geen Jedi meer over is. Uiteindelijk is er nog maar één Jedi die de ridderorde van de absolute ondergang kan redden; een verstoten ex-Jedi die nog maar heel zwak is in 'the Force'. Je begrijpt het al. Deze verstoteling bent jij.

Kies uw Jedi

In het begin krijg je de optie zelf een karakter te maken of een voorgebakken versie te kiezen. Het maken van een karakter gaat, net als bij deel 1, precies volgens de spelregels van het d20-systeem waarop dit spel gebaseerd is.
In tegenstelling tot deel 1 begin je nu wel direct met een Jedi. Je kunt kiezen voor Gaurdian (strijder), Consular (specialist in 'the Force') of Sentinel (allrounder).

Verbeteringen

Grafisch is er weinig veranderd ten opzichte van deel 1. De instellingen staan na de installatie standaard op zijn laagst en dat ziet er op zijn zachtst gezegd niet uit. We raden aan wat te experimenteren met de instellingen, zodat je het maximale uit je grafische kaart haalt. Want het spel kan er wel degelijk prachtig uitzien. De filmpjes die zo nu en dan worden gespeeld zijn van matige kwaliteit. Op de Xbox, waarvoor het spel ook is uitgekomen, zien deze er beter uit.
Verdere verbeteringen zijn in het spel zelf te zien. Zo is de wapenuitrusting uitgebreider op te waarderen, zijn de speciale Jedi-krachten aangepast, waardoor het nu bijvoorbeeld ook mogelijk is kogels af te ketsen met een gewoon zwaard in plaats van met een 'lightsabre'. Het 'turn based' vechtsysteem is eveneens verbeterd en loopt soepeler. Het voortbewegen tijdens de 'combat' gaat nu veel beter en is niet meer hakkelend.

Kies je pad

Net als bij deel één zijn er vele subplots waarin je twee kanten kunt opgroeien. Bent je een nobele strijder voor het grote goed? Of ben je een notoire schurk die het redden van het universum puur doet uit eigenbelang? Welk pad je ook kiest, het is genieten van de authentieke Star Wars-sfeer die het spel uitademt.

Conclusie
Fans van Star Wars en KotoR 1 kunnen hun hart weer ophalen. Was u niet onder de indruk van deel 1, dan zult u dit ook niet zijn van deel 2. Voor wie nog niet bekend is met de KotoR-reeks, raden we aan bij deel 1 te beginnen. Die ligt nu voor een zacht prijsje in de winkel.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI