}
abonneren

Knight Rider II

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
'Knight Rider, a shadowy flight into the dangerous world of a man who does not exist', leidde vroeger één uur puur kijkplezier in. Met Knight Rider II mag je zelf achter het stuur van K.I.T.T. kruipen.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Niet bestuurder Michael Knight, maar de zwarte Pontiac was natuurlijk de ster van de show. Twee jaar geleden bracht Davilex tot onze grote vreugde een spel over de lang vervlogen jaren tachtig serie. Nu komt de Nederlandse spellenmaker met deel twee.
Hoewel het eerste deel van Knight Rider goed genoeg is verkocht om een vervolg te rechtvaardigen, had het spel wel een aantal minpunten. Tijdens het spelen van deel twee blijkt dat een belangrijk deel van deze punten gebleven is. Het weggedrag van K.I.T.T. is hiervan het belangrijkste. In de serie was het hoogtepunt van de aflevering het moment dat Michael Knight op turboboost drukte en de Pontiac de benodigde vaart kreeg om een spectaculaire sprong over een geïmproviseerde schans te maken. In het spel is turboboost een sprong recht omhoog, zelfs als de auto stilstaat. Het is net alsof K.I.T.T. Supermario zelf is. Ook de zogenaamde ski-mode, het rijden op twee wielen, kan vanuit het niets.

Originaliteit

Net als in het vorige deel valt Knight Rider 2 al snel in herhaling. Slechts vier missies ver heeft K.I.T.T. al twee keer langdurig raketten moeten ontwijken en twee maal rond moeten rijden om computerterminals te scannen.
Nu het toch over herhaling gaat, dit spel lijkt wel heel erg op deel 1. Ook nu vormen Michaels slechte lookalike Garthe, zijn vrachtwagen Goliath en K.I.T.T.s slechte tweelingbroer C.A.R.R. de belangrijke tegenstanders. Heeft het magische duo twee jaar geleden al niet afgerekend met deze slechteriken? Grafisch is het spel er iets op vooruit gegaan, maar aangezien er twee jaar tijd tussen deze twee spellen zit, valt het een beetje tegen. De engine vertoont gelukkig geen texture-fouten en rare afwijkingen meer, maar het oogt allemaal nog steeds flets. Ook de besturing is nog steeds een ramp, het maken van een strakke manoeuvre met de auto is een uitdaging op zich.

Nostalgie

Ondanks al deze minpunten is het spel moeilijk weg te leggen. Want het is toch K.I.T.T. waarmee de speler aan de slag mag in dit spel. Ook het aanstekelijke Knight Rider melodietje draagt voor een groot deel bij aan de authentieke sfeer. Combineer dit met de droge opmerkingen van K.I.T.T. jegens Michael en alle ingrediënten voor een geslaagde revival zijn aanwezig. Voor de echte fan heeft het spel een Knight Rider quiz en kunnen er filmpjes uit de televisieserie worden bekeken.

Conclusie
Dit spel is zeker geen hoogvlieger, maar voor degene die de serie vroeger met plezier hebben gevolgd is dit een vermakelijk spel.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI