King's Bounty - Armored Princess

Avontuurlijke strategen die warm lopen van games als Heroes of Might and Magic zullen verwend worden door King's Bounty - Armored Princess. Een 'turn-based fantasy strategy game' waarin je op avontuur gaat om je thuiswereld te behoeden voor een demoneninvasie.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Vóór King's Bounty - Armored Princess was er al King's Bounty - The Legend. Een game die een kloon lijkt te zijn van de Heroes of Might and Magic games. Echter is het juist deze reeks die eigenlijk qua gameplay gebaseerd is op de allereerste King's Bounty uit 1990. In 2008 kwam een remake uit van King's Bounty en King's Bounty – Armored Princess is hier min of meer een vervolg op, hoewel het verhaal in Armored Princess op zichzelf staand is. Overigens ligt bij King's Bounty de nadruk meer op het avontuur en niet zoals bij Heroes of Might and Magic op het veroveren van kastelen en grondstoffen. Armored Princess is een klassiek 'red de wereld'-RPG waarin je in de vorm van Prinses Amelie in de wereld Teana op zoek gaat naar de legendarische ridder Bill Gilbert die moet helpen een demoneninvasie van haar eigen wereld te voorkomen. De Prinses is niet alleen en heeft een compleet leger tot haar beschikking. Daarnaast krijgt ze ook hulp van koning Frederick in Teana omdat deze wil dat Amelie niet alleen haar wereld maar ook zijn wereld redt.

Might, Mind and Magic

Aan het begin van de game kun je kiezen of Amelie een strijder, paladijn of tovenaar is. Deze keuze heeft invloed op haar eigenschappen Leadership, Attack en Defense welke natuurlijk van invloed zijn op de prestaties van haar leger. Daarnaast zijn er drie skilltrees onder te verdelen in Might, Mind en Magic. Als je in level stijgt krijg je punten toebedeeld waarmee je nieuwe eigenschappen en bonussen voor je leger kunt kopen. Eén van de grootste verschillen met de voorgaande King's Bounty titel is de schattige babydraak die je aan het begin van het spel toegewezen krijgt. Je mag kiezen wat voor kleur draak dat is wat weer overeenkomt met de bonussen die hij geeft. Leuk is dat deze draak zich ook ontwikkelt en per level nieuwe eigenschappen leert of bestaande verbetert. De draak levert extra aanvallen op in de diverse gevechten die je voert. Het is alleen erg jammer en raar dat de draak niet in te zetten is in zogenaamde 'boss-fights'.

Wereldreizen

Net als in Heroes of Might and Magic verken je de wereld met je heldin te paard. Je krijgt diverse quests toegewezen die geld en xp opleveren. Ook zijn er plaatsen waar je eenmalige bonussen kan vergaren zoals bijvoorbeeld tempels en trainingsvelden. Ook vind je veel goud wat je hard nodig hebt om uitrusting en nieuwe manschappen te kopen. Behalve te paard kun je ook met een schip reizen. Zo kun je andere eilanden van Teana bezoeken. Wanneer je in contact kom met een tegenstander wordt het knokken. Deze veldslag wordt weergegeven in een rooster dat opgebouwd is uit hexagonale vakjes. Deze veldslagen worden ‘turn-based’ uitgevochten en je legereenheden zijn doorgaans aangeduid met één mannetje en een getal dat weergeeft hoeveel het er zijn. Sommige manschappen hebben een eigen speciale eigenschap die ze een beperkt aantal keren per gevecht kunnen gebruiken. Daarnaast kan Prinses Amelie met magische spreuken en haar draak ook één keer per ronde de strijd beïnvloeden.

Inschatten

Er zijn vele verschillende tegenstanders met uiteenlopende legers. Gelukkig kun je enigszins van te voren te weten komen hoe sterk sommige legers zijn. Hoe hoger Amelie's scouting-skill is, hoe meer informatie er over het vijandelijke leger gegeven wordt. Zo kun je enigszins inschatten of je het gevecht kan winnen of niet. Als een vijand eenmaal verslagen is, verdwijnt deze permanent uit het spel. Een gevecht verliezen, zet Amelie weer terug voor Koning Frederick die haar nieuwe manschappen en geld geeft. Je opgeslagen spel opnieuw laden is op elk moment mogelijk.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • verslavend
  • groot
  • maar drie activatie mogelijkheden
King's Bounty - Armored Princess is een zeer geslaagde strategische fantasy rpg die vooral erg verslavend is. Een voorwaarde is wel dat je van de Heroes of Might and Magic-achtige gameplay houdt natuurlijk. Maar voor liefhebbers hiervan is King's Bounty - Armored Princess zeker een aarader.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags: