abonneren

Kinect voor Windows komt volgend jaar

De Kinect is niet langer alleen speelgoed. Microsoft heeft bevestigd dat er een pc-versie van het bewegingsdetectie-apparaat komt om met pc-software te kunnen werken.

De pc-versie zal al op korte afstand van 50 cm mensen kunnen detecteren. Dit maakt het mogelijk de Kinect zittend voor het pc-scherm te gebruiken. Dit in tegenstelling tot de Xbox 360-versie die minimaal op 2,5 meter afstand gebruikt moet worden.

Het besluit van Microsoft om met een pc-Kinect te komen volgt op de aankondiging dat de Kinect voor Windows-software begin 2012 beschikbaar komt. Er is al veel pc-software ontwikkeld voor de huidige Kinect. Ontwikkelaars zijn dan ook blij met de komst van een pc-versie.

Om de ontwikkelaars te stimuleren toepassingen te ontwikkelen voor de Kinect start Microsoft een Kinect Accelerator project waarin 10 ontwikkelaar worden gekozen die in aanmerking komen voor $20.000 subsidie en hulp bij het ontwikkelen van toepassingen.

De grote vraag is nu of we de toepassing van de Kinect straks ook in Windows 8 gaan terugzien. De Kinect voor Windows zal in de loop van 2012 verschijnen.

De Kinect is een uitbreiding voor de Xbox 360 waarmee je games met hand en lichaamsbewegingen kunt bedienen. De Kinect is voor de Xbox 360 een groot succes, er zijn er al meer dan 10 miljoen van verkocht. 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Games

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord