}
abonneren

Kinect augmented reality-bril voor Xbox One

Er was al eerder sprake van een Kinect augmented reality-bril die in 2014 op de markt zou komen. Nu is een door Microsoft aangevraagd patent ontdekt waarin het bestaan dat project bevestigd lijkt. De bril heeft niet zoals bij Google Glass een schermpje in de rechter bovenhoek. Het beeld van de bril beslaat het hele gezichtsveld.

The Verge heeft een patent ontdekt waarin een bril wordt omschreven waarmee spellen kunnen worden gespeeld met augmented reality. Voor de duidelijkheid, dat is heel iets anders dan virtual reality. De bril die omschreven wordt in het patent is doorzichtig en projecteert extra informatie en objecten op de werkelijkheid. Bij virtual reality is al het zichtbare computergegenereerde graphics.

Het patent stamt al uit 2012 en omschrijft een bril met doorzichtig glas waar informatie op getoond wordt. Op het bijgaande plaatje zijn door de bril heen andere personen met de Kinect-bril op te zien in een buitenruimte. Hun Xbox-naam wordt boven de personen geprojecteerd. Ook is er andere informatie te zien, zoals de spellen die gespeeld kunnen worden. Dat zijn dansen, verstoppertje, tennis en zwaardvechten. Op de bril zitten sensoren om andere gebruikers te herkennen, bewegingen van anderen te detecteren en de omgeving te uitlezen.

In juni 2012 lekte er al informatie over een Kinect-bril uit die in 2014 op de markt zou komen. De bril zou 4G en wifi krijgen ingebouwd. De bril zal zeer waarschijnlijk voor de Xbox One verschijnen, ook gezien het feit dat het gelekte document ‘Xbox 720’-informatie bevatte.

De bril werkt een stukje anders dan Google Glass, aangezien er daarbij slechts een klein schermpje in de rechter bovenhoek aanwezig is.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: kinect, Xbox One

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI