abonneren

HTC maakt Playstation-toestel

HTC is de eerste smartphone-fabrikant na Sony die een Android-smartphone met Playstation Mobile software gaat maken. Playstation Mobile is de nieuwe naam voor Playstation Certified.

De nieuwe naam voor de Playstation software voor Android en de deal met HTC is door Sony aangekondigd op de E3 gamesbeurs in de Verenigde Staten. Tot nu toe leverde Sony als enige Android-apparaten die Playstation certified zijn. Zo is er de Sony Experia Play die zelfs een Playstation toetsenbord heeft.

Playstation Mobile zorgt er voor dat spellen die voor de Playstation zijn gemaakt, op de Android-smartphone of tablet gespeeld kunnen worden. De eerste speciale Playstation Mobile-toestellen van HTC zouden nog dit jaar verwacht worden. Ook de bestaande HTC One-toestellen vallen onder de overeenkomst en zouden van de Playstation Mobile-functionaliteit gebruik moeten gaan maken.

Voor Sony is het aantrekkelijk als de Playstation-functionaliteit op meer toestellen beschikbaar komt, zodat het ontwikkelen van games voor ontwikkelaars lucratiever wordt. Voor HTC is het aanbieden van meer functionaliteit een mogelijkheid om klanten aan zich te binden.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Games

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord