abonneren

Hospital Tycoon

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Wie veel Sims-achtige spellen speelt zal vast wel herkennen dat tijdens het spelen de nodige soapscenario's je door het hoofd schieten. Codemasters concentreert zich met Hospital Tycoon op dit soap aspect, en daarnaast mag je ook nog eens een ziekenhuis draaiende houden.

Sim-pel

Hospital Tycoon is een zeer luchtige sim game. Als speler onderhoud je een ziekenhuis wat organisatorisch door je voorganger om zeep is geholpen. Aan jou de schone taak het ziekenhuis weer op rolletjes te laten lopen. Het simulatie gedeelte is alles behalve realistisch en grappig bij vlagen. Zo komen er allerlei bijzondere ziektes voorbij zoals Snotkoorts en Magmigraine waarbij de patiënten hele snotgolven uitniezen en hoofden hebben zo groot als pompoenen. Voor genezing dienen deze hoofden met een grote injectienaald leeggezogen te worden. Ondanks de komische noot moet je wel het reilen en zeilen van het ziekenhuis bijhouden en ben je verantwoordelijk voor apparatuur onderhoud, mogelijk maken van onderzoek en het aannemen van personeel.

Oh dokter Bernard!

Behalve met het interieur van je ziekenhuis kun je je ook bemoeien met de relaties en het wel en wee van je werknemers. Je kunt een werknemer volgen en hem of haar allerlei verschillende sims-achtige opdrachten geven. Denk hierbij aan uitrusten op bank, kletsen met collega's of zuster Tine laten flirten met de aantrekkelijke dokter Bernard. Relaties kun je maken en breken in Hospital Tycoon, maar je kunt je mensen ook gewoon hun gang laten gaan. Als je ze geen opdrachten geeft, gaan ze zichzelf vermaken en zul je zien dat ze zelf al de nodige zeep-achtige handelingen uitvoeren. Af en toe wordt er meer gezoend dan gewerkt in het ziekenhuis. Het spel kent diverse spelmodi waaronder de campagne- en zandbak-modus. De campagnemodus is onderverdeeld in afleveringen zodat het net een soap lijkt. Hoewel er veel mogelijk is, kent het spel weinig diepgang. Vorderingen en wijzingen in vorige episodes worden niet bijgehouden. Elke aflevering wordt het ziekenhuis als het ware 'gereset'.

Irritant

Elke episode heb je diverse doelstellingen te halen die je ieder moment op kunt vragen. Je wordt in de episodes uitgebreid begeleidt. De game is behalve in het Engels ook in het Nederlands te spelen. De game is redelijk goed vertaald hoewel de Nederlandse woorden niet overal qua ruimte passen. Een beetje slordig dus. Als spreektaal is er gekozen voor een zelfde soort taaltje als dat de alom bekende Sims praten. Alleen is dit taaltje nóg irritanter en valt het veel vaak in herhaling. Gelukkig kun je taaltje uitzetten.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Lekker luchtig
  • Ook in het Nederlands te spelen
  • Bij vlagen grappig
  • zeer irritante stemmetjes
  • weinig diepgang
Hospital Tycoon is een grappige sim-game voor iedereen die graag doktertje speelt en daarnaast een groot fan is van diverse soapseries. Ook fans van het vroegere Theme Hospital zullen zich kunnen vermaken met Hospital Tycoon. Wel mist de game diepgang en is het echt een bugdet-game.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags: