}
abonneren

Hitman: Contracts

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Reis over de hele wereld, ontmoet interessante mensen... en vermoord ze. In de Hitman-serie is nu het derde deel verschenen, Hitman: Contracts.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

Wie (hopelijk onschuldige) fantasieën heeft over het vermoorden van wildvreemde mensen heeft vast een van de vorige Hitman-games wel eens uitgeprobeerd. Deze serie bouwt voort op de immens populaire Splinter Cell en was een van de eerste sluipspellen.
Als je overgevoelig bent, dan is Hitman: Contracts waarschijnlijk geen geschikt spel, omdat dit nieuwe spel dezelfde formule volgt als de vorige twee. Je speelt Agent 47, een huurmoordenaar die over de hele wereld reist, interessante mensen ontmoet en ze vervolgens vermoordt, meestal door ze te wurgen.
In deze versie van het spel blijk je behoorlijk gewond te zijn geraakt, waardoor Hitman: Contracts zich voornamelijk afspeelt als een verzameling herinneringen. Daardoor kom je soms opdrachten tegen die doen denken aan de opdrachten uit het originele spel. Gelukkig zijn ongeveer de helft van de missies in Hitman: Contracts nieuw.

Bekend thema

Het spel volgt het bekende huurmoordenaar-thema, maar elk level biedt toch een redelijke hoeveelheid diversiteit. Je komt op plaatsen zoals het originele Aslyum (waar de genetisch gemanipuleerde Agent 47 tot leven kwam), op een fetish-party en verschillende andere plaatsen die je op vakantie niet zo snel zult tegenkomen.
Naast een groot aantal nieuwe mensen dat je tegenkomt, heb je nu ook een aantal nieuwe wapens tot je beschikking. Oude favorieten zoals de Fibrewire gebruik je naast nieuwe wapens zoals een shovel en een vleeshaak, maar we waren het meest onder de indruk van het kussen.
Iets waar we altijd van gehouden hebben in de Hitman-serie, is dat de levels op een aantal manieren kunnen worden gespeeld: je kunt kiezen uit een third person shoot 'em up stijl of een sluipvariant, waarbij je ruimtes en gebieden ongezien moet binnenkomen. Elk geluidje kan fataal zijn.

Gedateerde graphics

Helaas is Contracts niet zonder gebreken. Er komen veel strakke en mooi ontworpen omgevingen voor, maar de rest van de graphics ziet er toch wat gedateerd uit. Bovendien zijn er soms wat vervelende haperingen in de animaties. Ervaren spelers zullen niet zo enthousiast zijn bij het spelen van levels die toch wel erg veel op het eerste spel lijken, maar over het algemeen is het toch een prima keus voor iefhebbers van stealth-games.

Conclusie
Een ideale manier om kennis te maken met de serie of met het type spel, maar ervaren spelers van eerdere Hitman-versies zullen nauwelijks onder de indruk zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI