abonneren

Heroes over Europe

In het kader van 'laten we weer eens een WO II arcade vliegtuig-shooter uitbrengen' komt Ubisoft met Heroes over Europe op de proppen. Arcade vliegtuig-shooters kunnen op zich vermakelijk zijn en zelfs enige spanning opleveren. Neem bijvoorbeeld Tom Clancy's H.A.W.X. Zal Heroes over Europe een zelfde soort spanning opleveren?

13 in een dozijn

Heroes over Europe (HoE) is een dertien in een dozijn game in een genre wat eigenlijk oververtegenwoordigd is. Aan één kant is het dan ook dapper dat Ubisoft in dit overvolle genre toch nog een vliegtuig-shooter uitbrengt die zich alweer afspeelt in de Tweede Wereld Oorlog. Op zich hoeft er niks mis te zijn met een nieuwe game in een overvol genre, maar dan moet de game wel iets toe te voegen hebben en dat doet Heroes over Europe te weinig.

Vliegtuig Bullet-time

Het enige vernieuwende wat HoE echt brengt is de mogelijkheid om tegenstanders, in dit geval natuurlijk de Duitse Luftwaffe, in Bullet-time af te knallen. Hiervoor moet je lang genoeg je tegenstander in het vizier hebben. Lukt dit dan kun je in slow-motion de zwakke plek proberen te vinden en deze kapot te schieten. Populaire zwakke plekken zijn de motors en de piloten natuurlijk. Of je deze bullet-time optie veel zal gebruiken hangt van jezelf af, maar wij vonden het efficiënter om de tegenstanders gewoon direct uit de lucht te knallen. Later in het spel wanneer de vijanden in grote getale toenemen wordt deze bullet-time optie weer wel interessant.

Grafisch matig

HoE weet een aardige WO II sfeer neer te zetten met oude propaganda filmpjes en jaren veertig flyers. Echter stelt de game grafisch teleur. De grond is een vage groene vlek en de huisjes lijken net mislukte blokkendozen. De grafische instellingen zijn in de game zelf niet te aan te passen. Dit moet je doen in het speciale Graphics Settings tooltje van het spel. Deze geeft echter alleen maar één en een dezelfde term op bij alle opties: “String not localised”. Het is dan ook op zijn zachtst gezegd een uitdaging om op deze manier de grafische instellingen te verfijnen. We vragen ons echt af waar de ontwikkelaars met hun hoofd hebben gezeten en we vinden het schandalig dat een game op deze manier in de winkel ligt.

Besturing

De besturing van HoE is niet moeilijk onder de knie te krijgen. Echter is het spel niet fijn te besturen met de muis en het toetsenbord en aan de tutorial heb je ook weinig waardoor het nodig is om de handleiding te lezen. Knoppen die je moet gebruiken zijn niet heel handig ingedeeld maar gelukkig kun je dit anders indelen. Gamepad gamers zullen beter uit de voeten kunnen met HoE.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • vliegtuigen knallen in Bullet-time
  • zo nu en dan een spannende 'dogfight'
  • grafisch matig
  • slechte tutorial
  • niet goed afgewerkt
  • totaal niet boeiend
Heroes over Europe weet niet te overtuigen en kan gewoon simpelweg niet lang genoeg boeien. Het flinterdunne verhaaltje draagt hier ook niet aan bij. Er zijn mooiere games te krijgen in dit genre die ook technisch gezien veel beter zijn uitgevoerd. De luchtgevechten kunnen wel zo nu en dan vermakelijk zijn, maar wij verwachten dat de meeste gamers Heroes over Europe binnen een paar uur aan de kant leggen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Laatste reactie