abonneren

Harry Potter en de Halfbloed Prins

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Een nieuwe Harry Potter film betekent automatisch een nieuwe Harry Potter game van Electronic Arts. Helaas heeft EA nooit de kans gegrepen echt iets bijzonders neer te zetten met deze geweldige licentie. Zal ze dat nu wel gelukt zijn?

Aan elkaar gebrouwen onderdelen

Net als de vorige Harry Potter games is deze game opgebouwd uit een aantal elementen. De drie elementen die in dit deel zitten zijn drankjes brouwen, duelleren en natuurlijk weer Zwerkbal. Deze drie mini-games zijn aan elkaar gelijmd door Zwijnstein. Je kunt namelijk als Harry Potter door de school wandelen en zo in een semi-open wereld op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen, wat dus één van de drie bovengenoemde mini-games is. Zwijnstein is goed nagebouwd en je waant je echt op de magische school. Voor Harry Potter fans is dat natuurlijk geweldig. Tussendoor kun je magische schilden vinden die Harry steeds meer krachten geven.

Toveren met gebaren

Een leuk element is dat de magische spreuken van Harry uit te voeren zijn door diverse bewegingen te maken met de muis of gamepad. Gaandeweg leer je diverse spreuken die je kunt gebruiken om puzzels op te lossen of extra schilden te vinden. Wel is het jammer dat er nauwelijks aandacht besteed is aan een fatsoenlijk 'targeting'-systeem. Dit merk je vooral als je objecten wil oppakken en wegslingeren. Dit is af en toe gewoonweg niet mogelijk. De gebaren komen overigens ook terug in het duelleren, wat wij tevens het leukste spelonderdeel van de game vinden. Helaas is het duelleren wel aan de gemakkelijke kant.

Zwerkbal balen

Het andere spelonderdeel - drankjes brouwen - is een leuke reactie game waarin je zo snel mogelijk diverse handelingen en drankjes moet mengen om zo het gewenste drankje te brouwen. Het derde spelonderdeel - Zwerkbal - zien we iedere Pottergame weer terug en iedere keer stelt het weer niks voor. Het Zwerkbal onderdeel in deze Harry Potter game slaat werkelijk alles. Je moet Harry op zijn bezemsteel besturen door diverse lichtgevende sterren. Als je dat goed doet, vang je vanzelf het vliegende beestje. Het Zwerkbal onderdeel is dus gewoon een ongeïnspireerde race mini-game die eigenlijk nergens op slaat.

Film kijken of boek lezen verplicht

De game gaat er vanuit dat je de film al gezien hebt, of het boek al gelezen hebt. Heb je dat niet, dan zal het verhaal je tijdens het spelen van de game totaal ontgaan. Ook is het (weer) een misser dat de originele stemmen van de acteurs niet gebruikt zijn.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • rondwandelen op Zwijnstein
  • duels zijn leuk
  • weinig variatie
  • targeting werkt niet goed
  • zwerkbal stelt niks voor
  • verhaal wordt slecht verteld
Harry Potter en de Halfbloed Prins kent weinig variatie en een slecht targeting-systeem maar het heeft wel zo zijn momenten. Maar om de game nu goed te noemen vinden we te ver gaan. Ook vinden we de game veel en veel te duur voor wat er geboden wordt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Laatste reactie