Hardnekkige geruchten over de nieuwe Playstation en Xbox

Het gonst van de geruchten over de volgende generatie Xbox en Playstation. Beide consoles zouden werken met het AMD Jaguar platformen en een 1,6 GHz processor hebben met acht kernen, zegt 'men'.

De nieuwe Playstation met de werktitel Orbis en de volgende Xbox met de codenaam Durango zouden werken op het Jaguar platform van AMD, volgens Eurogamer. Ze hebben naar verluidt een octacore-processor die op 1,6 GHz draait. Het Jaguar-platform biedt een erg goede prestatie/energieverbruik ratio en komt ook naar de PC-markt later dit jaar met quadcore processoren. Daarnaast meldt Eurogamer dat de nieuwe Playstation een AMD Radeon 7970M krijgt als grafische kaart.

De Playstation gaat volgens de geruchten 4 GB GDDR5-geheugen meekrijgen, terwijl de volgende Xbox 8 GB DDR3-geheugen zou bevatten. Bij Playstation is 1 GB daarvan nodig voor het besturingssysteem en in het geval van de Xbox zelfs 3 GB.

Eerdere geruchten

Vorige week werd al bekend via VG247 dat anonieme bronnen beweren dat de nieuwe Playstation 1.84 teraflops haalt, terwijl de nieuwe Xbox het met een ‘magere’ 1.23 teraflops moet doen. Deze rekenvaardigheden zeggen overigens niet direct iets over de grafische prestaties, maar slechts over de CPU. Zowel Durango als Orbis zou Bluray’s kunnen afspelen met een capaciteit van 100 GB. Omdat nog niet bekend is welke grafische chip de nieuwe Xbox zou krijgen, is nog niet te zeggen welke console krachtiger is. Het gaat immers toch vooral om de grafische rekenkracht bij spelcomputers

De spelcomputers zouden wellicht beide in juni op de E3 aangekondigd worden, volgens ingewijden.

Bron: Techzine

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: playstation 4, xbox 720, consoles, gameconsoles, next gen, volgende generatie