abonneren

Halo 2

First Person Shooter games zijn niet meer weg te denken van de pc en we hebben dan ook al een hele verzameling van bijna legendarische shooters. Voor de consoles waren een paar jaar terug maar weinig goede shooters. Eigenlijk was er maar één console shooter die zich serieus kon meten met de grootheden van de pc, en dat was Halo 2.

Halo 2 is de grootste hit van de oude Xbox en deze game wordt nog steeds fanatiek gespeeld via Xbox live op de Xbox 360. Nu ruim twee jaar na het verschijnen op de Xbox, maakt Halo 2 de overstap naar de pc. Een cadeautje voor de pc gamer of een megapot mosterd na de maaltijd?

Vista Only

Halo 2 is een Vista Only game en maakt gebruik van DirectX 10. Het is men al gelukt om de andere Vista Only game Shadowrun te draaien op XP en het zal ons ook niet verbazen als dit ook mogelijk is met Halo 2. Echter hebben wij dat zelf niet geprobeerd. Halo 2 is in grote lijnen hetzelfde als de Xbox versie, maar dan hier en daar wat opgekalefaterd zodat die zich niet voor zijn uiterlijk hoeft te schamen.

Stripachtig

Hoewel de game DirectX 10 gebruikt is dat niet echt te zien aan de graphics. Hoewel de graphics zeker mooier zijn dan de oorspronkelijke Xbox versie zijn voor een groot deel gewoon de oude texturen gebruikt. Sommigen van deze zijn erg lelijk en doen het spel geen recht aan, maar over het algemeen ziet de game er prima uit. De karakters in de game zien er echt schitterend uit hoewel kleine details zoals bijvoorbeeld de handen vreselijk lelijk zijn. Een gevolg van het gebruik van de oude texturen is dat de graphics van Halo 2 op de pc stripachtig aandoen. Van realisme naar strip dus. Toch is de game grafisch zeker niet lelijk en zijn er ook nieuwe technologieën gebruikt zoals geavanceerde lichttechnieken. Op je vijand richten tegen de zon in levert nu toch een merkbaar nadeel op.

Speelt als een zonnetje

Halo 2 is zowel te spelen met de gamepad als met de vertrouwde muis en toetsenbord combinatie. Welke situatie je ook kiest, het spel speelt als een zonnetje. De Master Chief (de held van het verhaal) volgt je bevelen nauw op en de gameplay is logisch, duidelijk en snel. Er zijn vele verschillende futuristische wapens te gebruiken met ieder hun eigen voordeel. Je kunt zelfs twee wapens tegelijk hanteren en zo met de linker en rechter muisknop links en rechts schieten. Met allebei de wapens tegelijk schieten is ook mogelijk en je vijanden gaan extra snel neer wanneer je hen bestookt met twee geweren tegelijk. Verder zijn er ook handgranaten die je de nodige voordelen opleveren.

Voertuigen

De kracht van Halo 2 zit hem niet alleen in de stoere wapens die het spel heeft, maar ook in de naadloze overgang naar het gebruik van voertuigen. Er zijn vele verschillende voertuigen in het spel die je in de strijd kunt gooien. Ons favoriete voertuig is de Ghost. Een buitenaardse ruimtescooter waarmee je vreselijk hard kunt scheuren en ook nog eens flink onafgebroken mee kan schieten. Maar ook de pantsertank die garant staat voor het beter vuurwerk is een genot om in te rijden. De besturing is even apart, je stuurt namelijk met de muis terwijl je daar ook mee schiet. Toch werkt dit erg goed en wil je als je het eenmaal door hebt niet anders meer.

Live

Halo 2 kun je net als al die andere fps games online spelen. Echter heb je hiervoor wel een Live Gold account nodig wat vijf euro per maand kost. Bij Halo 2 zit er een gratis maand bij, maar wij vragen ons af of pure pc-gamers gaan betalen voor de online multiplay. Bij alle andere toppers op de pc is dit namelijk gratis. Als je toevallig een Xbox 360 hebt, met het daarbij behorende Gold account, dan kun je deze zelfde account ook gebruiken voor Halo 2 op de pc. Een leuke bijkomstigheid is dat PC-gamers nu ook kunnen samenspelen met Xbox spelers. Bij de pc-versie van Halo 2 zitten 23 multiplayer maps en een map editor waarmee je je eigen maps kunt maken.

Niet misselijk

Als laatste nog een heugelijke mededeling voor mensen die last hebben van simulatie ziekte, ofwel het misselijk worden van fps-games. Degene die deze game getest heeft, heeft serieus last van simulatieziekte. Na een half uurtje Half Life 2 ziet hij al groen. Echter kan hij Halo 2 drie uur non-stop achter elkaar doorspelen zonder maar enigszins last te hebben van misselijkheid. Voor mensen die hier dus last van hebben maar toch graag eens een fps willen spelen is Halo 2 waarschijnlijk dé oplossing.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Grafisch nog steeds erg mooi
  • Geweldige gameplay
  • Vele stoere wapens en voertuigen
  • Schieten met twee wapens tegelijk
  • Map Editor meegeleverd
  • Spelen met Xbox spelers
  • Voor online gamen een betaald Gold abonnement nodig
  • Sommige texturen zijn lelijk
Ben je een actiefanaat en/of shooter-fan? Dan mag Halo 2 niet in je collectie ontbreken. Ondanks dat die meer dan twee jaar terug verscheen op de Xbox, staat de game nog steeds als een huis en is de kwaliteit van dit spel niet verloren gegaan. Halo 2 voor de pc mag zich tussen de toppers scharen van het shooter-genre. Half Life, Doom, Quake, Unreal en Prey, maak plaats voor Halo 2!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie