}
abonneren

Hackers proberen Wii U-games werkende te krijgen op pc

Hackers hebben de eerste stappen gezet in het emuleren van Nintendo's nieuwste spelcomputer, de Wii U. Met deze emulator kunnen Wii U-games op de pc gespeeld worden.

Het programma heet Cemu en circuleert inmiddels op diverse fora. De controller van de Wii U heeft een touchscreen in het midden, die in Cemu wordt nagebootst met de muis. De verdere knoppen werken met het toetsenbord.

Omdat Cemu nog in een vroeg stadium zit, zijn de games nog niet echt speelbaar te noemen. Laadtijden zijn lang en de framerate is erg laag. Daarnaast werkt de software alleen in combinatie met Windows 7 en Nvidia-videokaarten.

Atari tot PlayStation 2

Van de Atari tot aan de PlayStation 2 en de Wii, voor veel spelcomputers bestaat dergelijke software al. Voordeel is dat de spellen bijvoorbeeld vaak in hogere resoluties te spelen dan ze oorspronkelijk uitkwamen.

Het gebruik van zo'n emulator heeft zich altijd in een grijs gebied bevonden, omdat het piraterij in de hand zou helpen. Hoewel veel emulators ook werken met de originele cd's, worden veel spellen er ook illegaal voor gedownload.

Bron: GBATemp

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Games

Tags: games

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI