abonneren

GTA: Vice City net te laat voor Sinterklaas

Na tien jaar komt Grand Theft Auto: Vice City naar de smartphone en tablet. Deze klassieke topgame wordt op 6 december aanstaande gelanceerd voor Android en iOS.

Het is alweer tien jaar geleden dat de topgame GTA: Vice City werd uitgebracht voor onder andere de PlayStation 2. Inmiddels is deze game een echte klassieker geworden, net als de overige games uit de GTA-reeks. De hardcoregamer heeft deze titel natuurlijk al lang uitgespeeld, maar kan het na Sinterklaasavond nog even dunnetjes overdoen op de iPad, iPhone of smartphones en tablets die draaien met Android.

GTA: Vice City speelt zich af in 1986 in de virtuele stad Vice City. Deze stad is neergezet in een typische sfeer die sterk doet denken aan de destijds populaire Amerikaanse tv-serie Miami Vice. De speler gaat op pad met de crimineel Tommy Vercetti, die net is ontslagen uit de gevangenis. Toch is hij van plan om zich op te werken in de wereld van de Amerikaanse maffia. De speler kan volop auto's stelen, eindeloos toeren door de tropische stad, en missies uitvoeren voor maffiabazen.

We kijken er naar uit om Vice City te mogen spelen op de tablet. De uitgever RockStar Games bewees al eerder met GTA III een prima poort af te kunnen leveren naar iOS. De voorganger van Vice City ziet er niet alleen grafisch goed uit op de tablet, maar ook de bediening is goed vertaald naar het spelen met een touchscreen. Net als bij Vice City was de bediening van GTA III oorspronkelijk gericht op het spelen met een gamepad of toetsenbord en muis.

Waarschijnlijk is Vice City gemaakt voor snellere hardwareconfiguraties dan GTA III, dat in 2001 werd uitgebracht. Binnenkort zullen we weten of RockStar Games is geslaagd in een nieuwe succesvolle poort.

 

Bron: Androidworld

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Games

Tags: games, Rockstar Games, GTA, smartphones, tablets

Laatste reactie