abonneren

Grutte Pier game in de maak

De Friese ontwikkelstudio Triangle Studios heeft een game in de maak die gaat over de Friese volksheld Grutte Pier. Om de game succesvol af te ronden en te maken zoals de studio het bedoeld heeft, is Triangle Studios een Kickstarter-campagne begonnen.

Kickstarter is een website waar mensen en organisaties hun projecten kunnen presenteren aan de wereld en tegelijkertijd kunnen vragen om steun.  De mensen die een project steunen heten 'backers' en vaak krijgen deze mensen een bepaalde beloning wanneer het project succesvol gefinancierd word via Kickstarter. Op deze manier zijn al diverse games succesvol gefundeerd zoals bijvoorbeeld de game Shadowrun Returns.

Grutte Pier game: Cross of the Dutchman

Triangle Studios is van oorsprong een Friese ontwikkelstudio. Zij kwamen op het idee een game te maken over de Friese Volksheld Pier Gerlofs Donia, beter bekend als Grote Pier ofwel Grutte Pier in het Fries. Grutte Pier was een boer in de 16de eeuw. Zijn dorp werd in 1515 aangevallen door de Saksen en Pier's boerderij brandde af en zijn vrouw en zoon kwamen om. Vanaf dat moment veranderde Pier in een vrijheidsstrijder/piraat/veroveraar die alles hekelde wat niet Fries was. De game, Cross of the Dutchman, gaat over Pier's kruistocht en de speler neemt de rol aan van Grutte Pier. De game wordt volgens de studio een action-adventure.

Cross of the Dutchman screenshot

Laat Grutte Pier praten

De game is al in de maak en Triangle Studios verwacht de game in het vierde kwartaal van dit jaar af te hebben. Echter willen ze nog graag extra mogelijkheden aan de game toevoegen en daar is geld voor nodig. Geld dat ze hopen via Kickstarter binnen te halen. Ze hebben 50.000 euro nodig. Met dit extra bedrag willen ze extra gebieden toevoegen, betere animaties realiseren, een multiplayer-modus toevoegen, extra quests maken en professionele voice overs implementeren.

Cross of the Dutchman beloningen

Afhankelijk van hoeveel geld je toezegt, krijg je een beloning die kan varieren van een digitaal exemplaar van de game tot een npc-rol toebedeeld krijgen in de game en een op maat gemaakt tweehandig zwaard compleet met Cross of the Dutchman logo. De campagne is helaas nog niet heel erg succesvol. Op het moment van schrijven is er 6861 dollar toegezegd van de beoogde 50.000 dollar. Pas als de 50.000 dollar bereikt is, wordt ook daadwerkelijk het geld afgeschreven van je creditcard. (om het project te steunen zul je een creditcard moeten hebben)

Voor meer informatie over Cross of the Dutchman kun je terecht op www.crossofthedutchman.com.

Klik hier als je het Kickstarter-project wil steunen. Hieronder kun je een trailer van de game bekijken.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Games

Tags: games

Nieuws headlines

Laatste reactie