Gratis dating-game: Katawa Shoujo

Het internet zit vol met websites en programma's van dubieuze aard. Zo stuitte ik tijdens één van mijn internetsessies op een wel heel aparte game: Katawa Shoujo. Een gratis Japanse dating-game waarin jouw mannelijke personage kan aanpappen met gehandicapte meisjes.

De game is eerder een interactieve strip dan echt een game en vertelt het verhaal van de jongen Hisao Nakai die een gigantische hartaanval krijgt wanneer zijn grote liefde hem vertelt dat ze hem wel ziet zitten. Inderdaad, een typisch verhaaltje in Japanse stijl.

Dating met hulpbehoevenden

Na diverse zware operaties eindigt Katawa op een middelbare school voor hulpbehoevenden. Op deze school is iedereen gehandicapt en het verhaal gaat over hoe hij nu zijn leven weer oppakt nu zijn leven ingrijpend veranderd is. Hij is hartpatiënt geworden en wordt waarschijnlijk niet ouder dan 30 jaar. Ook gaat het verhaal over liefde en in het spel kan Hisao dan ook aanpappen met één van de 5 mogelijke 'love interests': een meisje zonder benen, een meisje zonder armen, een meisje met brandwonden, een meisje die doofstom is en een blind meisje. Apart van het verhaal is dat deze meisjes geen stereotype dames in nood zijn en dat zij hun leven eigenlijk prima op de rit hebben. Het is juist Hisao die orde op zaken moet stellen en voor sommige meisjes zal een relatie met Hisao alles behalve goed aflopen. Maar dat is aan de speler om uit te vogelen.

Katawa Shoujo: niet voor kinderen

Grafisch hanteert het spel de typisch Japanse animé stijl en de game bevat zelfs filmpjes. Katawa Shoujo is voornamelijk een spel over liefde en omgaan met een handicap in je leven. Dat klinkt eigenlijk heel erg volwassen, maar het blijft natuurlijk een Japans geörienteerde game. Dit betekent dat er ook expliciete seksscènes in het spel verwerkt zitten met de verschillende meisjes. Derhalve is deze game niet voor kinderen bedoeld. Wie zich hier aan stoort, kan overigens de scènes uitschakelen.

Gratis

Ondanks de Japanse roots is Katawa Shoujo gemaakt door vrijwilligers van heel de wereld. De game wordt gratis ter beschikking gesteld, zodat iedereen de game kan downloaden en spelen. Als je wil, kun je Katawa Shoujo hier downloaden. Hieronder kun je de intro bekijken van de game:

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Games

Tags: games, gratis, opmerkelijk, dating