abonneren

Google werkt aan Android-gameconsole

Volgens bronnen rondom Google zou de zoekgigant een gameconsole aan het ontwikkelen zijn draaiend op Android. Ook, zoals we ook al in eerdere geruchten zagen, zou er ook een smartwatch in ontwikkeling zijn.
 
Google zou bezig zijn met het ontwikkelen van een Android-gameconsole. Op zich zou dit een logische stap zijn van de zoekgigant om Android breder uit te rollen en dus te laten draaien op meerdere apparaten. Ook andere bedrijven zijn in de Android-gameconsole markt gestapt, waarvan OUYA een mooi voorbeeld is. Deze is inmiddels te koop, maar door een slechte beschikbaarheid (of grote vraag) is deze slecht leverbaar. 

Naast het ontwikkelen van de gameconsole zou Google ook bezig zijn met een smartwatch, iets dat we al eerder in de geruchten hebben voorbij zien komen. Ook zou er een nieuwe versie van de Nexus Q, een mediastreamer, komen.

Volgens de bronnen van de Wall Street Journal die bevestigden dat Google aan een console zou werken, zou deze stap genomen zijn in verband met de geruchten over dat Apple bij de volgende editie van Apple TV ook gameconsolemogelijkheden toe zal voegen. Dat doet ons vermoeden dat, indien de geruchten over een Google-console kloppen, deze functionaliteit in Google TV gestopt zal worden. De opvolger van de Nexus Q zou een ideale kandidaat voor dit alles zijn: een goede Google TV-box met daarin uitgebreide gamingfunctionaliteit.   

Zowel de gameconsole als de smartwatch zijn nog niet bevestigd door Google, maar volgens de bron zou in ieder geval één van beide dit najaar gelanceerd worden. Uiteraard houden we je op de hoogte!

 

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Games

Tags: gameconsoles

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord