Gaming moederborden met bijpassende videokaart van MSI

MSI heeft een nieuwe serie Z77 moederborden met een bijpassende videokaart beschikbaar voor gamers. Ook casemodders zullen blij worden van deze hardware met extra stoere uitstraling.

MSI toont de gamingmoederborden en -videokaart op de Cebit in het Duitse Hannover. De kleuren van de moederborden en de videokaart zijn op elkaar afgestemd met rode kleuraccenten en stoere drakenlogo's zodat deze optisch een geheel vormen. Dat is aantrekkelijk voor casemodders die hun computerkast graag transparant uitvoeren om de hardware vanaf de buitenkant te zien draaien.

MSI 660 Ti videokaart
De videokaart die MSI op de Cebit laat zien is een 660 Ti videokaart. Deze is voorzien van de eigen Twin Frozr koeler van de hardwarefabrikant. Op de ventilatoren is het gaminglogo van MSI geplakt. Het product is nog niet helemaal gereed, de afbeelding boven dit artikel geeft alleen een indicatie van de kleurstelling. Over de uiteindelijke specificaties van de grafische processor (gpu) tasten we in het duister. Er kunnen nog aanpassingen plaatsvinden, meldt Hardwareinfo. Het is helaas onbekend wanneer deze videokaart te koop is en tegen welke prijs.

Z77 gamingmoederborden
Deze videokaart kan worden geplaatst op een van de drie bijpassende  Z77 gamingmoederborden van MSI. Deze worden komen naast de 'gewone' Z77 moederborden in de winkel te liggen, en zullen waarschijnlijk iets duurder zijn dan non-gamingvarianten. Je moet tenslotte wel iets over hebben voor een beetje stoere uitstraling. De modellen zijn de Z77A-G43 Gaming, de Z77A-G45 Gaming en de Z77A-GD65 Gaming, aldus  Hardwareinfo.

De pingtijd is voor gamers ongelooflijk belangrijk bij het spelen van snelle online-games als schietspellen. De speciale netwerkchips van KillerNic moeten voor zo laag mogelijke pingtijden zorgen, zodat winnen of verliezen alleen nog aan de 'skills' van de gamer zelf kan liggen.

Z77A-GD65 Gaming

 

Het topmodel is de Z77A-GD65 Gaming, zie de bovenstaande afbeelding van Hardwareinfo. Deze beschikt net als de twee andere moederborden over de KillerNic netwerkchip. De drie pci-express x16 sloten bieden de mogelijkheid voor triple SLI en Crossfire. Normale pci-sloten zijn hierop niet te vinden. Daarnaast is dit bord voorzien van passieve koeling, vier geheugensloten voor DDR3-geheugenmodules die draaien op een maximale snelheid van 3000 megahertz, 7.1 audio van SoundBlaster en ondersteuning voor overklokken.

In de onderstaande video worden de Z77 gamingmoederborden gepresenteerd.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Games

Tags: pc, games, msi