GameSkunk geeft games een geurtje

Dat games grafisch steeds mooier worden is niet meer zo heel verrassend meer. De GameSkunk voegt met zijn geuren echter een heel andere dimensie toe aan games.

De GameSkunk kan volgens de fabrikant Sensory Acumen meer dan 30.000 geuren  afgeven. Met deze accessoire zouden de kruitdampen van wapens tijdens het spelen van een schietspel ook te ruiken moeten zijn. Het brandende rubber van de banden van een auto in een racesimulatie zou ook tot de mogelijkheden behoren, net als de heerlijke etenslucht die vrijkomt tijdens het koken van een lekker stoofpotje.

Deze techniek is volgens Sensory Acumen niet alleen van toepassing op games, maar ook voor therapeutische behandelingen van bijvoorbeeld oorlogsveteranen die lijden aan een post traumatisch stress syndroom.

Om de GameSkunk tot een succes te maken voor gamers moeten de gameontwikkelaars nog wel over de streep worden getrokken om hiervoor ondersteuning te gaan bieden. Dit merkwaardige apparaat bestaat al een jaar, maar er worden door Sensory Acumen geen gameontwikkelaars genoemd die gebruik (gaan) maken van dit apparaat bij hun games.

Misschien lukt het Sensory Acumen op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas om ontwikkelaars over de streep te trekken. Aan de verschillende platformen zal het waarschijnlijk niet liggen. De GameSkunk kan worden ingezet voor zowel gaming consoles als pc of Mac.

Over de leverbaarheid en de stoffen waarmee het apparaat werkt is niets bekend. Ook over de vraag hoe het zit met de invloed op de hoeveelheid fijnstof in huis, of in de ruimte waarin de gamers zich begeven is door Sensory Acumen nog geen duidelijkheid verschaft.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Games

Tags: games, pc, consoles, gameskunk