abonneren

Foto prototype PS4-controller lekt uit

Er is een foto van een vroege versie van de PlayStation 4-controller uitgelekt. De vroege versie van de PS4-controller zou een aanraakscherm hebben en de PlayStation Move-technologie zou zijn ingebouwd.

 

Er is een foto gepubliceerd van wat de nieuwe PlayStation 4-controller zou moeten zijn op Destructoid. Het gaat wel om een vroege versie van de controller. Het prototype is ingeplugd op een ontwikkelaarsmodel van de PlayStation 4, zo lijkt op de foto te zien. De foto zou door diverse bronnen als echt zijn bestempeld.

Aanraakscherm en Move

De elementen die direct opvallen bij de controller zijn het blauwe vlak bovenop de controller en het schermpje aan de voorkant. Deze laatste zou een aanraakscherm zijn. Een beetje zoals bij de Wii U dus, alleen dan een stuk kleiner. Dit schermpje zou onder andere de start- en select-knop moeten vervangen. Bovendien zou er uiteraard informatie in getoond kunnen worden.

Het blauwe lichtgevende vlak dat aan de bovenkant van de controller zit zou heel goed ingebouwde PlayStation Move-technologie kunnen zijn. Eind vorig jaar deed Sony al een patentaanvraag voor het integreren van die PlayStation Move in een controller.

Ook opvallend

Een ander verschil met de PlayStation 3-controller is de vorm van de analoge sticks. Deze hebben een wat andere vorm. De D-pad (ook wel eens ‘vierpuntdrukstoets’ genoemd) lijkt wat compacter te zijn vormgegeven. Verder zitten er gaatjes in het midden van de controller. Deze lijken te duiden op een achterliggende luidspreker. In dat geval zou de controller dan dus geluid kunnen produceren, net als de Wii U GamePad.

Volgende week is er zeer waarschijnlijk meer bekend over de nieuwe PlayStation, want Sony’s evenement ‘The Future of PlayStation’ wordt op 20 februari in New York gehouden.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: controller, PlayStation 4

Nieuws headlines

Laatste reactie