abonneren

Flinke snelheidswinst voor Wii U na nieuwe update

Nintendo’s nieuwe firmware voor de Wii U is vanaf nu te downloaden. De spellenfabrikant beloofde een flinke snelheidsverbetering en die is voor een groot deel waargemaakt. Daarnaast zijn er wat andere functies toegevoegd om de Wii U voornamelijk wat gebruikersvriendelijker te maken.

 

Gamer.nl testte de nieuwe versie 3.0.0 U update voor de Wii U al snel nadat deze te downloaden was. Volgens de gaming-website duurde het opstarten van een spel op disc gemiddeld 24,3 seconden, waar dat nu 16,8 seconden is geworden. De console is op dat gebied dus 30,9 procent sneller, wat een aanzienlijke winst is. Het afsluiten van een spel op disc is zelfs 64,5 procent sneller dan voorheen.

Een gedownload spel startte eerst in een gemiddelde van 18,2 seconden op, waar dat na de update 13,5 seconden is. Het afsluiten van een gedownload spel is 40 procent sneller. De Wii U opstarten wordt 5,1 procent sneller na de update en duurt nu 25,8 seconden.

Hoewel de snelheidswinst die uit de test blijkt een zeer positief iets is voor de Wii U-bezitter, laat het ook zien hoeveel sneller de console eigenlijk dus ook al in het begin had kunnen zijn en eigenlijk ook gewoon had moeten zijn. Wii U-bezitters klaagden dan ook massaal over de trage console.

Ook vervelend en onnodig was het feit dat het downloaden en installeren van spellen en andere content alleen gebeurde wanneer je je in de download-manager begaf. Ondertussen kon er dus niets ondernomen worden op de console. Nu downloadt de Wii U ook wanneer de console op stand-by staat en kan hij software op de achtergrond installeren of updaten.

Verder is het overscan-probleem opgelost met deze update, waarbij het beeld niet helemaal werd getoond op specifieke televisies. Het scherm is nu van grootte te veranderen via de instellingen. Ook is vanaf nu het Wii-menu op te roepen door op de B-knop te drukken tijdens het tonen van het Wii U-logo.

Deze zomer volgt een tweede grote update, waarmee de console nog een stuk sneller moet worden. Vanaf morgen is Virtual Console te downloaden, waarmee Nintendo-fans hun favoriete klassiekers kunnen spelen.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: nintendo, Firmware, Wii U, update