abonneren

Even veel mensen met Playstation 3 als Xbox 360

Hoewel Sony in eerste instantie een stuk achterliep op Microsoft wat betreft de verkoopcijfers van consoles, is de Playstation 3 nu inmiddels even veel verkocht als de Xbox 360.

Begin deze maand werd bekend dat de Playstation 3 inmiddels 70 miljoen keer verkocht is. De Xbox 360 van Microsoft is hetzelfde aantal keren verkocht volgens de laatste cijfers uit oktober. Daarmee heeft Sony de achterstand die het altijd had op Microsoft ingelopen.

De Xbox 360 kwam in Nederland in december 2005 uit, meer dan een jaar eerder dan de Playstation 3 die in maart 2007 de Nederlandse schappen zag. In eerste instantie kon de Playstation 3 de Xbox 360 niet bijbenen, vooral omdat de prijs een stuk hoger lag en er een stuk minder goede spellen beschikbaar waren dan op de Xbox 360. De Playstation 3 had echter wel superieure rekenkracht en bijvoorbeeld in combinatie met een blu-ray speler zijn dat misschien wel redenen die bijgedragen hebben aan het feit dat de Playstation 3 de Xbox 360 toch aan het inhalen is op het moment.

Vanaf volgende week is de WiiU in Nederland te koop. De WiiU is ongeveer even krachtig als de Playstation 3 en de Xbox 360 waarschijnlijk. Toch zijn de meningen hierover nogal verdeeld.

Bron: AD.nl

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: