abonneren

Enemy Territory - Quake Wars

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
De game Enemy Territory: Quake Wars (ET:QW) is de langverwachte opvolger van de gratis FPS-game Wolfenstein: Enemy Territory. ET:QW is echter niet gratis en wij zijn benieuwd of het de hoge prijs van 60 euro waard is.

Hoewel ET:QW de engine gebruikt van een WWII-shooter speelt ET:QW zich – zoals de titel al verraadt – af in het Quake-universum. De focus ligt op het spelen tegen meerdere tegenstanders over het internet (multiplayer) en de game richt zich op de hardcore, semi-professionele FPS-fanaat.

Het verhaal

ET:QW draait natuurlijk om het afknallen van zoveel mogelijk tegenstanders, maar om je hiervoor een reden te geven, hebben de ontwikkelaars er ook een verhaaltje bij verzonnen. ET:QW speelt zich af vlak voor de gebeurtenissen in Quake II.

In Quake II kroop de speler in de huid van marinier Bitterman en nam hij deel aan 'Operation Alien Overlord'. In deze operatie probeerde de Global Defense Force de aarde te beschermen tegen de vijandige cybernetische Strogg door het gevecht naar hun planeet te nemen.

In ET:QW proberen de Strogg de aarde te veroveren. Prettig aan ET:QW is dat de game niet alleen maar gefocust is op de verdediging van Amerikaanse grondgebied. Je moet ook tegen de Strogg vechten op andere continenten zoals Europa en Afrika.

Semi-professioneel

ET:QW is bedoeld voor de hardcore FPS-gamer. Wil je online een kans maken en nuttig zijn voor je team dan zul je veel tijd moeten besteden aan het leren – en onder de knie krijgen – van alle aspecten van de game. Je moet weten wat de voor- en nadelen zijn van elk van de vijf klassen, wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende voertuigen, hoe alle maps er uit zien, waar alle spawnpoints zijn (plekken in het level waar je opnieuw kunt starten als je bent neergeknald) en dit natuurlijk voor beide partijen.

Niet origineel

ET:QW is verre van origineel. Het universum is gepikt uit de Quake-reeks, de engine is gerecycled van Wolfenstein: Enemy Territory en de gameplay is gepikt van de Battlefield-reeks. Er is eigenlijk maar één goede reden om ET:QW te kopen; Wanneer je jezelf wil meten met de beste FPS-gamers te wereld en je er van droomt om ooit mee te doen aan de World Cyber Games, dan is de aanschaf van ET:QW een ‘must’. De game is bijna een Olympisch trainingskamp voor cyberatleten.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Uitdagend
  • Quake-universum
  • Verschillende klassen en voertuigen
  • Alleen voor hardcore FPS-gamers
  • Niet origineel
ET:QW is een uitdagende game voor de geoefende FPS-gamer. De game vergt veel inzet en doorzettingsvermogen van de speler. De game is pas leuk wanneer je alle aspecten van de game onder de knie hebt. Alleen dan kan je online je steentje bijdragen. Door deze hoge moeilijkheidsgraad en door het gebrek aan orginaliteit is ET:QW niet geschikt voor de ‘casual’ gamer.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags: