abonneren

EA te koop?

Hoewel games-uitgever Electronic Arts, ook wel bekend als EA, zelf nog niets aangekondigd heeft, schijnt het bedrijf in de verkoop te staan. Volgens de New York Post kan het bedrijf overgenomen worden voor 20 dollar per aandeel.

De New York Post heeft van anonieme bronnen vernomen dat Electronic Arts, vooral bekend van De Sims en Fifa, in onderhandeling is om verkocht te worden. De game-gigant zou genoegen nemen met 20 dollar per aandeel. Electronic Arts heeft zelf nog niets bekend gemaakt.

EA zou benaderd zijn door de private equity-firma's KKR en Providence Equity Partners die geïnteresseerd zijn het bedrijf te kopen. Providence Equity Partners is ook mede eigenaar van Zenimax, dat op zijn beurt weer eigenaar is van games-uitgever Bethesda (welbekend van The Elder Scrolss games).  Of EA daadwerkelijk verkocht gaat worden is op dit moment nog koffiedik kijken.

EA in nood

EA heeft veel last van de financiële crisis en heeft haar marktaandeel in de afgelopen 12 maanden zien dalen met 37 procent. EA is niet de enige games-uitgever die in zwaar weer verkeerd. In de maand julie is in Amerika alleen al de verkoop van consoles en accessoires met 20 procent gedaald. De handheld markt wordt gedomineerd door tablets en smartphones en casual gamers spelen eerder gratis (Facebook)spelletjes dan dat zij investeren in een game-hobby.

Bron: New York Post

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Games

Tags: Electronic Arts, EA Games