}
abonneren

EA: behandelen Wii U als een melaatse is puur rationeel

Electronic Arts laat de Wii U momenteel volledig links liggen. Zelfs op de EA-Keynote op de E3 entertainment beurs ging het niet over Nintendo’s Wii U. EA zou geen games meer in ontwikkeling hebben. Zelfs een spel als Fifa 14 komt niet naar Nintendo’s console.

Electronic Arts vindt dat Nintendo eerst maar eens meer consoles moet verkopen, voordat het bedrijf weer gaat nadenken over het ontwikkelen van spellen voor de Wii U. Anders komen zelfs spellen als Fifa 14 niet naar Nintendo’s console.

Een grote fabrikant als EA is echter een niet onaanzienlijke factor in de verkoop van consoles. De line up van de Wii U mist namelijk meer dan tien spellen die eraan zaten te komen. Deze zijn allemaal geannuleerd. EA verklaarde eerder dat dit vooral veroorzaakt werd doordat de Wii U niet goed om kan gaan met de grafische engine Frostbyte (en versie twee daarvan).

Het lijkt er na de uitspraken op de E3 entertainment beurs echter steeds meer op dat de vier spellen die EA tot nu toe uitgaf voor de Wii U (Fifa 13, Madden 13, Mass Effect 3 en Need for Speed: Most Wanted) gewoon niet goed genoeg verkochten. Zo stelt EA dat Need for Speed nu twee maanden uit is en dat het spel goede recensies kreeg van critici. “Het is een goed spel. Het was geen slechte port, we hebben er echt extra moeite in gestoken om het te laten werken op de Wii U. En alsnog verkoopt het spel gewoon niet, omdat er weinig Wii U’s verkocht zijn”, aldus baas Frank Gibeau van EA.

EA vindt het niet meer en niet minder dan een rationele en zakelijke beslissing dat het bedrijf geen spellen meer ontwikkelt voor de Wii U. “We zijn een rationeel bedrijf, dat ontwikkelt voor platformen waar het publiek te vinden is. We willen gave games maken voor een groot publiek en veel geld verdienen. Daarom zijn we hier en dat is waarom er een markt is voor wat we doen”, vindt Gibeau.

Toch houdt het bedrijf nog wel rekening met Nintendo als een serieuze partner. Als er meer consoles verkocht worden en het publiek ziet de Wii U zitten, gaan we gewoon weer spellen ontwikkelen voor de console.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: nintendo, Electronic Arts, Wii U

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI