abonneren

Draw Something uit de gratie

Misschien had Zynga de aankoop van Draw Something beter even uit kunnen stellen. De game, die een maandje of wat geleden nog een monsterhit in de App Store was, verliest in een razend tempo spelers. Vreemd, want Zynga's enorme marketingmachine doet er alles aan om de game te promoten.

De game Draw Something, ontwikkeld door het relatief onbekende OMGPOP, wist met zo'n 15 miljoen spelers(!) zelfs het razend  populaire WordFeud van de troon te stoten. De explosieve groei viel ook Zynga op. Deze gameontwikkelaar, bekend (of berucht) door games als FarmVille en Mafia Wars, gaf in maart maar liefst $210 miljoen uit om de ontwikkelaar over te nemen. De overname blijkt nu echter geen goed idee; sinds begin mei nemen de gebruikersaantallen rap af. Of het komt door de slechte naam van Zynga of dat mensen gewoon uitgekeken zijn op deze digitale vorm van Pictionary is niet duidelijk, maar in amper een maand zijn maar liefst 5 miljoen dagelijks actieve gebruikers afgehaakt.

Draw Something haalde een record door na introductie in de App Store sneller dan welke andere app 50 miljoen downloads binnen te halen. Inmiddels is de game deze titel alweer kwijtgeraakt: Angry Birds Space overschreed dit aantal recentelijk nóg sneller.

 

 

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Games

Tags: Zynga, Draw Something