Dirt Showdown

Staat Dirt tegenwoordig voor een revival van Destruction Derby? Dirt Showdown is de laatste telg in de Dirt-serie. Normaalgesproken is Dirt een serie die rallyfans aardig kan bedienen als het gaat om autogenot op gravel, sneeuw en asfalt. Showdown gaat een compleet andere kant op.
Dirt Showdown excelleert nergens, maar is ook niet slecht. Je moet het als Dirt-fan zeker niet zien als een opvolger; Dirt Showdown is pure arcade en daar moet je van houden.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Toegankelijk
  • Draait goed
  • Minpunten
  • Geen opvolger van Dirt
  • Weinig afwisseling
  • Weinig auto's

Dirt Showdown draait om actie, spectakel en toegankelijkheid. Dirt Showdown draait om patsen, showen en overleven. Niet om rally en dus ook niet om modder doorklieven met de juiste auto met de juiste afstellingen. Hoe komen we tot deze conclusie? Lees verder.

Showen met de Joypad

Allereerst is de bediening omgegooid, zodat zelfs niet-racers met een joypad de bocht door kunnen racen. Daarbij hebben auto’s een boostmogelijkheid gekregen om nog op het laatste moment een voorganger te kunnen inhalen. Dat is in veel modi echt nodig, omdat het meer om overleven gaat dan om als eerste finishen.

Showdown modus

Er zijn basaal gezien drie modi: een race uitrijden en als eerste finishen, anderen tot schroot werken (en zelf heel blijven) en het welbekende gymkhana (stuntrijden of natuurlijk show-off). In Dirt 3 ging het bij die laatste echt om een verfijnde balans tussen remmen, gas en sturen; in Showdown is het zelfs met een joypad prima te doen; heel toegankelijk dus!

Geen opvolger van Dirt

We moeten Dirt Showdown eigenlijk niet zien als de opvolger van deel 3 in de serie. Als we even loslaten dat Showdown een onderdeel is van de Dirt-reeks, is het voor de meeste gamers best een leuk spel. Er is veel actie, het ziet er goed uit en speelt gemakkelijk (en is dus toegankelijk). Wel hadden er echt meer auto’s in gemogen en is de afwisseling tussen de tracks matig: het gros is in de arena of een variant daarop.

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Review, Games

Tags: