abonneren

DirectX 11.1 alleen beschikbaar voor Windows 8

PC-gamers die in de toekomst de nieuwste spellen willen spelen op het Windows-platform zullen op termijn moeten overstappen naar Windows 8. DirectX 11.1 is alleen beschikbaar voor Windows 8. Plannen voor een Windows 7-versie ontbreken.

Tegelijkertijd met de lancering van Windows 7 kwam destijds de nieuwe DirectX 11 uit. Later werd deze ook uitgebracht voor Windows Vista. Maar nu heeft Microsoft geen plannen om de nieuwste DirectX-versie uit te brengen voor Windows 7, meldt Eurogamer. Op het Microsoft Answers forum schrijft Daniel Moth van Microsoft dat DirectX 11.1 verbonden is met Windows 8.

DirectX is belangrijk voor de weergave van multimedia in Windows. Vooral ontwikkelaars van games maken hiervan gebruik. DirectX 11.1 voegt ondersteuning toe voor stereoscopische 3D-weergave. Dit betekent dat pc-games die met DirectX 11.1 werken automatisch ondersteuning bieden voor het bekijken van beelden met een stereoscopische 3D-bril.

Natuurlijk zal het nog wel een tijdje duren voordat de eerste games uitkomen die werken met de instructieset van DirectX 11.1. Maar dit betekent op termijn wel dat fanatieke gamers met Windows 7 op termijn genoodzaakt zijn om te upgraden naar een nieuw Windows-systeem. Een schrale troost is dat de kosten van een upgrade naar Windows 8 nu tijdelijk lager zijn dan ooit.

Bron: Eurogamer

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Games

Tags: directx