}
abonneren

Diablo III-expansie Reaper of Souls aangekondigd

In een persconferentie heeft Blizzard de eerste expansie van Diablo III aangekondigd. De uitbreiding heet Reaper of Souls en heeft aardig wat vernieuwingen. Zo is er met een nieuwe class genaamd Crusader te spelen en zijn er nieuwe gameplay-mogelijkheden toegevoegd.

 Diablo III is erg gemengd ontvangen. Er waren aanzienlijke serverproblemen met het spel in het begin en door het nieuwe Auction House werd het bijna onmogelijk om in het spel betere uitrusting te vinden dan wat je aldaar kon kopen, waardoor het allemaal vooral om (al of niet echt) geld draaide en niet meer zozeer om wat je voor je eigen character toevallig vond in het spel zelf.

Toch heeft het spel enorm veel spelers en zijn veel problemen inmiddels opgelost door Blizzard. Nu is de eerste uitbreiding van het spel aangekondigd, genaamd Reaper of Souls. Het verhaal speelt zich af nadat Diablo verslagen is. Een deel van Diablo zit nog altijd in de Black Soulstone. Deze wordt verstopt door Tyrael, de aartsengel van rechtvaardigheid. Mathael, de engel des doods, duikt echter op en grijpt de steen. De Nephalem moet vervolgens weer van stal worden gehaald en dat ben jij als speler.

Er is in de uitbreiding een nieuwe class te spelen, namelijk de Crusader. Deze heeft sterke bepantsering en is vooral erg krachtig. Uiteraard zijn er ook vele nieuwe levels in het nieuwe Act V, waarbij het verschil tussen binnen en buiten minder scherp is gemaakt. Dat moet het geheel wat vloeiender doen aanvoelen.

Ook zijn er nieuwe Gameplay-modes toegevoegd. Zo is er de Loot Run, waarbij je in een volledig willekeurig ingedeelde kerker los kan gaan gedurende 15 tot 20 minuten en veel items kunt verdienen. Ook zijn er Nephalem Trails, waar nog niets over bekend is. Deze modes moeten de herspeelbaarheid verhogen.

Op deze pagina is de aankondiging te lezen. Het persbericht is hier te vinden. Op deze forumpagina staat een uitgebreide verzameling van al wat nieuw is in de uitbreiding Diablo III: Reaper of Souls. 

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: Reaper of Souls

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI