Als gehypte titel heb je het niet gemakkelijk en dat geldt zeker voor Diablo III. De game is meer dan 10 jaar in de maak geweest, maar in plaats van gelukkige gamers, hebben we te maken met zwaar gefrustreerde gamers die het spel 2 dagen na release gewoonweg niet kunnen spelen. Tijd voor een nieuwe hype: de Error 37 hype.

De grootste oorzaak dat Diablo III niet gespeeld kan worden, zijn de server problemen waardoor het niet mogelijk is om in te loggen bij de game. En laat online inloggen nu wel noodzakelijk zijn, zelfs als je de single player campagne wilt spelen. Het resultaat: duizenden gefrustreerde gamers die hun teleurstelling en verontwaardiging het internet op schieten.

Error 37 en andere fouten

De grootste problemen achter Error 37 zijn de server problemen waardoor mensen niet in staat zijn in te loggen. Het Error 37 venster blijft deze mensen plagen tot grote frustratie van de spelers. Maar naast Error 37 is er ook Error 3003. Net zo vaag en in feite komt het op hetzelfde neer: inloggen is onmogelijk en mensen worden nog gefrustreerder. Error 3003? Hoeveel fouten zijn er wel niet? Daarnaast was er ook nog een bug met een schild dat niet vroegtijdig aan een tempelier gegeven mocht worden, omdat je anders uit het spel geschopt werd. Al met al een genante vertoning voor Blizzard.

Diablo III om zeep

Diablo III is hier weer typisch een voorbeeld van een game die om zeep wordt geholpen door allerlei beveiligingsmaatregelen tegen mogelijke piraterij en online vals spelen. Eigenlijk vinden we dat Blizzard zich hier moet schamen. Je mag toch verwachten dat zij ruime ervaring hebben met online games en servercapaciteit. Ze hebben niet voor niets de grootste MMO ter wereld in hun bezit: World of Warcraft. Daarnaast is de keuze voor online inloggen en een actieve internetverbinding vereisen zelfs de sinlge player game op zijn zachtst gezegd ongelukkig. Waarom koos Blizzard er niet voor ook een offline modus te bieden waarmee je niet online kan game, maar op zijn minst wél kan gamen?

Hooglopende Error 37 frustraties

De frustraties op internet lopen ondertussen hoog op en de wraak van de consument op internet is zoet. De website Metacritic toont gemiddelde cijfers die gegeven zijn door reviewers en gebruikers. Opvallend is dat er nog geen professionele review-scores op de site staan. Daarentegen staan er ondertussen wel 1725 user-reviews en die liegen er niet om. Gemiddeld scoort de game 3,5 van de 10. Echter is het lastig dit cijfer serieus te nemen, omdat mensen de review-mogelijkheid vooral gebruiken om hun frustratie te uiten. Website Kotaku heeft een lijst samengesteld van de meest extreme reacties op Blizzard’s falen. Zeer vermakelijk leesvoer als je het met een korrel zout kan nemen.

Facebook reactie van Blizzard op Error 37

Blizzard heeft middels Facebook een reactie gegeven op de klachtenstroom, maar op veel sympathie hoeven ze niet te rekenen. Blizzard zegt:

Welcome to Diablo III! The fight for Sanctuary has begun.

Please note that due to a high volume of traffic, login and character creation may be slower than normal. If you're unable to login to the game or create characters, please wait and try again. We've temporarily taken our Battle.net websites offline and launched more servers to accomodate for the traffic. We hope to resolve these issues as soon as possible and appreciate your patience.

De reacties eronder zeggen genoeg.

Diablo III: uiteindelijk komt het goed

Laten we eerlijk zijn. Deze gebeurtenissen omtrent Diablo III zijn alles behalve verrassend. Wanneer games zo ontzettend gehyped worden dat iedereen op de wereld de game tegelijkertijd gaat kopen en (online) spelen, kun je er donder op zeggen dat er problemen komen. Over een week is iedereen waarschijnlijk gewoon lekker Diablo III aan het spelen en is de hele Error 37 Hype weer overgevlogen. Wel vragen wij ons af of game-uitgevers zichzelf niet eens flink achter de oren moeten krabben en wellicht niet blind moeten inzetten op online afhankelijkheid. Ubisoft, om een voorbeeld te noemen, heeft ondertussen ook zijn les geleerd en is gestopt met haar ‘altijd online’-eis bij games.

We sluiten af met een filmpje dat te leuk is om niet te delen. Het is helaas ook wel typerend voor de hardcore game-scene.

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten