abonneren

Devil May Cry 4

De demonenjager Dante loopt alweer heel wat jaartjes mee. Voor zijn vierde avontuur schiet en hakt hij er ook op de pc weer lekker op los...

Een dikke zes maanden nadat Devil May Cry 4 verscheen voor de Xbox 360 en de PlayStation 3, keert de hack & slash actie teug naar de pc. Ontwikkelaar Capcom blijft wat dat betreft de pc trouw; na Lost Planet en Resident Evil krijgen we opnieuw een blockbuster titel die is overgezet voor Windows. En opnieuw wordt de muis niet ondersteund maar dat kun je deze keer nauwelijks een kritiekpunt noemen. Met name een spel als DMC 4 dien je gewoon met een gamepad te spelen. Zo komt het spel het beste tot zijn recht. Spelers die perse met toetsenbord willen spelen kunnen dat kan nog steeds. Dan gebruik je WASD om te sturen en de andere toetsen voor de actie. Maar nogmaals, schaf een gamepad aan, en je wilt - voor de spelervaring binnen dit genre - nooit meer anders. Bovendien is het spel met toetsenbord simpelweg een stuk lastiger uitvoerbaar.

Legendarisch

De pc-versie huisvest een aantal extraatjes. Een voordeel is de aanwezigheid van hoogwaardige graphics en idem dito sound. Al naar gelang de kracht van de machine, kun je alle grafische toeters en bellen aanvinken. Het resultaat: DMC 4 oogt mooier dan op de console varianten. Ook twee nieuwe spelmodes zijn van de partij, maar die zijn echt alleen voor de aller-fanatiekste DMC fans bedoeld. In de nieuwe Legendary mode dien je je een weg te banen door overweldigende, onophoudende hordes vijanden en is het happen naar adem.

Nero versus Dante

De oorspronkelijke singleplayer campagne is en blijft het kloppend hart van het spel. Deze is gevuld met waanzinnige tussenfilmpjes, theatrale (en vaak onduidelijke) verhaallijnen, overrompelende gevechten dankzij de veelvoud aan combo's en memorabele confrontaties met levelbazen. Nieuw is het personage Nero die er nagenoeg hetzelfde uitziet als Dante ware het niet dat het net wat andere wapens en speciale acties kent dan zijn oudere tweelingbroer (?). Grootste verschil is de Devil Bringer-arm van Nero. Deze demonische arm stelt je in staat vijanden van een afstandje naar je toe te trekken, om ze vervolgens een flink pak slaag te geven. De Devil Bringer in combinatie met je zwaard of vuurwapen zorgt voor heel wat stoere combo's. Het oppakken of weggooien van vijanden is bovendien een aangename manier om tijdens drukbevolkte levels even snel van wat vijanden af te komen.

Een oogje toeknijpen

Het hoe en waarom rond de relatie van Dante en Nero blijft opzettelijk vaag maar hier leren we ongetwijfeld meer over in het onvermijdelijke Devil May Cry 5. Afwisselend spelen met Nero en Dante zorgt in ieder geval voor een fris windje in de serie. Een serie die bij een volgend deel wel echt op de schop moet, omdat sinds het eerste deel de spelmechanismen niet wezenlijk zijn veranderd. Maar door de waanzinnige actie knijpen we voor deze keer maar wat graag een oogje toe.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • waanzinnige graphics, mooier dan console
  • volop actie
  • waarzinnie moves en combo's
  • weinig innovatie sinds deel 1
  • veel van hetzelfde
Devil May Cry 4 is een nette port van de console versies en biedt spelers heerlijke Japanse hack & slash actie die na verloop van tijd wel een tikje herhalend wordt. De acrobatische moves en de filmische actie komen spatzuiver in beeld. Speel deze titel echter wel met een gamepad anders wordt het een hele kluif om overeind te blijven. Tekst: Jan Meijroos

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie