abonneren

Delaware St. John Vol. 3 - The Seacliff Tragedy

Een paar maanden terug bracht uitgever Lighthouse Interactive de eerste twee delen van de griezelreeks Delaware St. John uit. Een old school adventure game voor de echte liefhebber. Nu is het derde deel verschenen en gaat pcm weer opnieuw griezelen. Deze keer in een verlaten pretpark.

Even voorstellen

Delaware St. John is een jongeman met de gave om met de doden te praten. Ook krijgt hij van tijd tot tijd visioenen van hen. In zijn spokenjachtcarrière wordt hij bijgestaan door Kelly, een übernerd die weg is van gadgets en het paranormale.

Direct vervolg

Deel drie pikt de draad op waar deel twee ophield. Voorkennis van de voorgaande delen is noodzakelijk want je krijgt geen samenvatting van wat er in de voorgaande delen gebeurd is. In dit deel gaat Delaware op onderzoek uit in het Seacliff Amusementpark. Dit pretpark heeft een duister verleden met mysterieuze verdwijningen van kinderen. Ook de eigenaars van het park werden niet gespaard. Hij hoopt met dit onderzoek ook meer te weten te komen over zijn eigen mysterie. Wie is hij precies? Wie waren zijn ouders? En wat is zijn rol in dit geheel?

Vadsige nerd

Deel drie is net als zijn voorgangers een Point and click adventure in de stijl van het oude Myst. Dit nieuwe deel is groter dan zijn voorgangers maar een doorgewinterde avonturier zal er niet heel lang mee bezig zijn. Opvallend is dat we deze keer met één groot verhaal te maken hebben en niet met twee verhalen op één plaats zoals bij de vorige games het geval is. Wel is de game opgedeeld in twee hoofdstukken. Ook nieuw is dat je nu met zowel Delaware als Kelly speelt. Grafisch is het spel hetzelfde als zijn voorgangers en je kunt het rustig draaien op een oude computer. Er zitten wel meer filmpjes in de game maar deze zijn van matige kwaliteit en doen de karakters geen recht aan. Delaware ziet er uit als een vatsige nerd die onnozel uit zijn ogen kijkt. Wat dat betreft hadden de makers beter gebruik kunnen maken van geschilderde plaatjes zoals ze in de intro van de game hebben gedaan.

Spannender

Ondanks de matige filmpjes is de sfeer wel spannend. Het verlaten pretpark overweldigt je meer dan een spookhuis. Ook zorgen spookachtige schaduwen er voor dat je meer op je hoede bent. Deze kunnen namelijk onverwachts opduiken en moet je snel verjagen met je zaklamp. Ben je te laat, dan raak je bewusteloos. Dit heeft gevolgen voor je eindbeoordeling in het spel. De muziek is weer sterk aanwezig maar is wel zo nu en dan gerecycled. Mensen bekend met de vorige delen zullen dan ook de muziek snel herkennen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Oldschool Adventure
  • Spannend
  • Zacht geprijsd
  • Grafisch matig
  • Slechte filmpjes
Je moet wel een old-school adventure liefhebber zijn om deze game te waarderen. Voor de liefhebbers van het genre belooft Delaware een spannende serie te worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie