abonneren

De Sims 2 - Vrije Tijd

Wie houdt er niet van vrije tijd? Lekker een balletje trappen met vrienden of heerlijke taarten bakken met de familie. Wat je ook doet, in je vrije tijd kan je eens lekker ontspannen. EA Games wil de sims dit plezier niet onthouden en komt met het alweer zevende uitbreidingspakket, De Sims 2: Vrije Tijd.

Hobby's en activiteiten

Met dit nieuwe uitbreidingspakket hebben je sims meer om handen dan de dagelijkse klusjes in huis. De sims kunnen nu aan de slag met activiteiten als pottenbakken, voetballen, auto's repareren, insecten vangen, hardlopen, naaien en ga zo maar door. Deze activiteiten vinden ze leuk omdat ze er een natuurlijke aanleg voor hebben, maar ze kunnen in de loop der tijd ook geïnteresseerd raken in andere bezigheden. De hobby's zijn ingedeeld in tien categorieën die variëren van Muziek en dans tot natuurliefhebber. Al deze hobby's brengen nieuwe attributen met zich mee die je sims kunnen gebruiken om bezig te blijven. Je sims kunnen steeds meer tijd aan een bepaalde hobby besteden, naarmate het enthousiasme voor die hobby toeneemt. Zo kunnen ze na een tijdje op de computer bloggen over de hobby, of hun enthousiasme delen met andere sims. Als het enthousiasme voor een bepaalde hobby maximaal is, raken je sims in een roes waardoor ze alles om zich heen vergeten. Eindelijk even geen gezeur van je sims om naar de wc te gaan of te eten.

Met z'n allen naar de hobbyclub

Als je sims een tijdje bezig zijn met een bepaalde hobby, krijgen ze een uitnodiging voor een geheime hobbyclub.
Alleen genodigden en hun familieleden/vrienden kunnen er op vertoon van de lidmaatschappas een bezoekje brengen. Voor elke hobby is er een speciale club. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in wetenschap, dan krijg je een uitnodiging voor 'Het hoogste streven' laboratorium. Hier kan je samen met andere hobbyisten gezellig door een telescoop turen. Ook zijn er binnen sommige clubs wedstrijden, bijvoorbeeld kookwedstrijden, waarmee je behoorlijk wat geld kunt verdienen. De 'leiders' van de hobbyclubs zijn echter wel erg fanatiek in het werven van leden. Zo word je om de havenklap gebeld of je lid wil worden van hun magazine, of laten ze je weten dat je op de goede weg bent om een uitnodiging te ontvangen voor de club. Dit is erg irritant, zeker als je met meerdere hobby's tegelijk bezig bent. Wees dus zo slim om een kind te maken die voor jou de telefoon kan opnemen.

Interessante nieuwe opties

Een interessante functie in dit uitbreidingspakket is het feit dat vrienden met je meegroeien naarmate je ouder wordt. Sims die vrienden in de buurt hebben, kunnen op hun verjaardag ervoor kiezen om drie vrienden mee te nemen naar de volgende levensfase. Voorheen bleven je jeugdvrienden altijd kind terwijl je eigen karakter al bejaard was. Door deze optie is de balans in je vriendenkring een stuk beter. Een andere nieuwe optie is de nieuwe primaire wensmeter. Deze biedt meer overzicht t.o.v. die uit de vorige uitbreidingspakketten. Elke keer als je sim een belangrijke gebeurtenis meemaakt, vult de wensmeter zich. Op deze manier kun je direct zien hoe ver je op weg bent op de levenswens van je sim te vervullen. Belangrijke gebeurtenissen zijn o.a. trouwen, kinderen krijgen en promotie maken in je baan. Voor het bereiken van deze mijlpalen verdien je wensbonuspunten. Met deze punten kun je verschillende bonussen kopen. Zo kun je een secundaire wens kiezen waardoor je sim naast familie, rijkdom ook hoog in het vaandel heeft staan. Andere bonussen die je kan kopen zijn o.a. het oproepen van aliens, een snelle stofwisseling of invloedrijke vrienden.

Meer carrièremogelijkheden en kleding

Naast alle nieuwe hobbyactiviteiten en opties zijn er ook een aantal nieuwe carrièremogelijkheden. Je sims kunnen nu aan de slag als entertainer, danser, architect, oceanograaf of lid van de geheime dienst. Ook hebben spelers een aantal nieuwe kledingstukken tot hun beschikking. De meeste zijn echter niet om aan te zien en het lijkt of de designer nog in de hippietijd is blijven hangen. Een ander nieuwigheidje in het spel is de geheimzinnige zigeunerin. Deze brengt je een bezoekje als er veel sims enthousiast zijn over een hobby en goed werken aan hun primaire levenswens. De zigeunerin schenkt je een magische lamp waarmee je drie wensen mag doen. Ben je arm of kan je wel een extra zakcentje gebruiken? Vraag het aan de lamp.

Voorproefje De Sims 3?

Afgelopen maand is eindelijk de Sims 3 aangekondigd en sims fans zijn dan ook erg nieuwsgierig naar deze compleet nieuwe versie. Voor degene die niet kunnen wachten, biedt dit uitbreidingspakket een klein voorproefje. Elke sim die een nieuw huis betreed krijgt namelijk een computer aangeboden. Op deze computer staat het spel De Sims 3. Als je inzoomt op de mini-pc in het spel krijg je direct een beeld over de verwachte gameplay. Op de echte versie moeten fans helaas nog tot 2009 wachten.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • vrienden groeien met je mee
  • nieuwe activiteiten om je sims mee te vermaken
  • wensbonuspunten om interessante opties te kopen
  • secundaire wens voor meer variatie in wensen
  • de telefoon gaat om de haverklap over wat erg afleid
  • nieuwe kleding ziet er niet uit
De Sims Vrije Tijd is een goede toevoeging op de bestaande uitbreidingspakketten. In tegenstelling tot eerdere uitbreidingen brengt dit spel echt nieuwe opties die ook iets toevoegen aan de gameplay. Voor fans van de sims is Vrije Tijd dan ook een echte aanrader en die mogen een ster bij de score optellen. Tekst: Angelique Houtveen

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie