abonneren

De Sims 2 - Huisdieren

Hoewel er in de eerste reeks Sims-spellen ook een uitbreidingspakket was met dieren, heeft het bij de Sims 2 even geduurd. Maar nu is hij er dan: De Sims 2 Huisdieren. In dit vierde uitbreidingspakket kun je de levens van je Sims verrijken met een hond, kat, vogel, buidelrat of een aquarium met vissen.

Pimp my Pet

Zoals bij de Sims zelf, kun je ook je Sim huisdier geheel naar wens samenstellen. In hetzelfde menu waarin je een Sim familie aanmaakt, kun je nu ook een hond of kat aan je familie toevoegen. Wil je een puppy of toch liever een hond op leeftijd? Een rode kitten of een zwarte kater? Het spel is standaard voorzien van een groot aantal bestaande honden- en kattenrassen die je zo kunt kiezen, maar je kunt ook zelf je eigen ras bedenken en registreren. Dan bepaal je zelf de kleur, vorm van het lichaam, de vacht en het karakter van je huisdier.

Het maken van de vacht lijkt op het eerste gezicht erg lastig. Je kunt de vacht namelijk opbouwen uit verschillende lagen, die je elk een andere kleur kunt geven. Dit klinkt ingewikkeld, maar na een paar klikken, merk je vanzelf hoe het werkt. Maak het geheel af met een mooie halsband, et voila! Een nieuw virtueel huisdier is van jou!

Mormels!

Maar kijk uit! Na het maken van een huisdier begint de pret pas. Zodra je nieuwe huisdier de kans krijgt, vergrijpt hij zich aan je meubels of graaft die je gazon overhoop. De gameplay is in dit uitbreidingspakket iets afwijkend. De honden en katten in het spel hebben namelijk hun eigen wil. Je kunt ze dus niet zo besturen zoals je dat bij de Sims kunt doen. De bedoeling is dat je door foute daden te bestraffen en goede daden te belonen, je je huisdier opvoedt. Ook kun je hem een bevel of kunstje leren. Voor huisdieren die een kunstje kunnen, valt er zelfs nog geld te verdienen!

Kopen kopen kopen!

Verder zijn er in het koopmenu een hoop leuke spulletjes voor je huisdier om mee te spelen of om in te slapen. In het koopmenu kun je ook een aquarium, een vogelkooi en een hokje voor de buidelrat aanschaffen. Laat een lid van je Sim familie de kooi of het hok vullen en zo heb je er nog een virtueel huisdier bij.

Als je een huisdier toe wilt voegen aan een bestaande familie kan dat ook. Laat je Sims de adoptie dienst bellen en een hond of kat uitkiezen. Net als in het echte leven hebben veel van de asiel dieren een vreemd karakter en zijn ze slecht opgevoed. Mocht het echt niet lukken met je huisdier, dan kun je via diezelfde adoptiedienst, je huisdier op laten halen.

Pussy Cat Krezip

Heb je een radio in je Sims-woning en luisteren ze wel eens naar popmuziek? Dan kan het zomaar zijn dat je een aantal bekende stemmen hoort. The Pussy Cat Dolls en onze eigen Nederlandse band Krezip hebben namelijk speciale liedjes van zichzelf opgenomen in het Simlish! Het eigenaardige taaltje dat de Sims spreken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Meer mogelijkheden
  • Je eigen huisdier maken
  • Nieuw spel element toegevoegd
  • Creëren van je huisdier lijkt lastig
De Sims 2 - Huisdieren is zeker een leuk uitbreidingspakket om te hebben voor je Sims 2 game. Het voegt nieuwe elementen toe aan de gameplay een ook worden de algehele mogelijkheden van het spel vergroot. Voor Sims liefhebbers zeker een aanrader!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags: