}
abonneren

De Sims 2

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
The Sims is een van de best lopende games ooit, maar het was wel na talloze uitbreidingen hoog toe aan een vervolg. Die is er dan ook.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Maxis heeft naar de kritiek en opmerkingen van de fans geluisterd en met deze wijsheid de game van voren af aan weer helemaal opnieuw opgebouwd met behulp van de nieuwste technologieën. Het vertrouwde Sims-idee in een gloednieuw jasje. Het is een flinke game geworden die wel uit vier cd's bestaat. Gelukkig kun je je tijdens deze monsterinstallatie vermaken met een Sims Trivia Quiz. Er is een hoop verbeterd in de Sims 2, waardoor de Sim-fan na een flinke upgrade van de pc weer jaren vol Sims-plezier vooruit kan.

3D

Om te beginnen is alles nu volledig in 3D. Je kunt inzoomen op je Sims en lekker met de camera ronddraaien. Ook het geluid kreeg een flinke oppoetsbeurt maar de Sims hebben nog steeds die belachelijke taal, maar dat schijnen de meeste fans juist erg leuk te vinden. Het soapgehalte dat deel 1 zo verslavend maakte blijft behouden en is dankzij de nieuwe mogelijkheden en opties verbeterd. Je speelt namelijk niet langer meer met enkele Sims, maar met hele generaties: ze krijgen kinderen, worden ouder en sterven. Nu hebben de Sims ook herinneringen en duidelijke behoeftes, aspiraties en doelen: geld, liefde, ambitie, enzovoorts. Hierdoor kun je leuke situaties creëren door Sims met totaal andere doelen samen in één huis te stoppen. Laat die 'Goede tijden, Slechte tijden'-tune maar horen! Ook is er veel meer interactie tussen de Sims en zijn er veel meer gevolgen. Zitten de kinderen in een ontspoord gezin en halen ze kattekwaad uit? Verwacht dan maar binnenkort de politie aan de deur. Wordt een vrouwelijke Sim ontvoerd door buitenaardse wezens? Leg dan maar aan manlief uit waarom zijn kindje een groene huid en zwarte ogen heeft. Het uiterlijk van elke Sim kan tot in detail aanpast worden, net als de huizen en buurten.

Realistische situaties?

In de game zitten tonnen nieuwigheden en easter eggs. Zelfs na uren spelen zijn er telkens weer nieuwe dingen te ontdekken. Sims die op een pc de Sims spelen bijvoorbeeld, of Sims die beter leren koken doordat ze naar een kookprogramma op televisie kijken. Wel vinden we de aanschafprijs absurd hoog. Deze is in vergelijking met andere nieuwe pc-titels vijftien euro hoger! Van de succesvolle naam wordt duidelijk misbruik gemaakt. Eigenlijk zouden we de game niet moeten kopen totdat 'ie normaal geprijsd is.

Conclusie
Maxis heeft op safe gespeeld en de Sims 2 qua opzet en kern gelijk gemaakt aan zijn voorganger. Maar waarom zou je een succesvolle formule veranderen? Er is zoveel verbeterd in dit deel, dat dit alles is waar de fans op hoopten. Ook de vele mogelijkheden laten uw fantasie de enige beperking lijken. Een waardige opvolger van de originele Sims.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI