}
abonneren

De 'Glyph' is een virtual reality-koptelefoon - of andersom

Een Amerikaans bedrijf heeft een nieuwe virtual reality-bril onthuld die tegelijk dienst doet als koptelefoon. Of juist andersom...
De bril van het bedrijf Avegant bestond al langer als prototype, maar is nu definitief onthuld.

Lenzen

De 'Glyph', zoals het apparaat heet, lijkt in de eerste plaats op een doodnormale koptelefoon. Bovenin de hoofdband zitten echter twee lenzen. Zodra je die hoofdband dus horizontaal over je ogen houdt, kun je ook beelden bekijken met het apparaat.

De bril is via een HDMI-kabel vast te maken aan mobiele apparaten of tv's. In de bril zitten sensoren, waarmee de gebruiker rond kan kijken.

Geen Oculus-concurrent

Toch is de bril volgens de makers niet bedoeld als virtual realitybril. Het is geen concurrent voor de Oculus Rift of de Samsung Gear VR, volgens Avegant. De bril is vooral bedoeld voor mensen die onderweg een film willen kijken. Met de Glyph krijg je daarvoor een betere ervaring, doordat de lenzen zo dicht op je ogen zitten.

Led

De Glyph heeft led-lenzen in plaats van een LCD-scherm (zoals de Oculus Rift), wat volgens het bedrijf veel beter is voor je ogen. Dat zou natuurlijker aan moeten voelen.

Uiteraard is de Glyph ook als 'normale' koptelefoon te gebruiken - hij gaat dan zo'n 48 uur mee op een volle accu. Bij video is dat een stuk minder: slechts 3 uur. Je moet overigens diep in de buidel tasten voor het apparaat: hij moet in de herst van 2015 op de markt komen voor zo'n 500 euro.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Games

Tags: Hoofdtelefoon, glyph

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI