abonneren

Day of Defeat: Source

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Day of Defeat is een online multiplayer-game waarin je ten tijde van de Tweede Wereldoorlog de strijd aangaat.

Volgens de makers is Day of Defeat een van de meest realistische WOII-shooters ooit gemaakt. Typisch: wij wisten niet dat de Tweede Wereldoorlog slechts bestond uit het stelen van vlaggen, eindeloos respawnen en rondspringende Nazi's.

Nieuwe engine

Day of Defeat: Source (DoD:S) is een een remake van de originele Day of Defeat. De originele versie was een zeer populaire mod voor het spel Half-life. Het spel is gebouwd met de Source-engine. Door deze geavanceerde engine ziet DoD:S er indrukwekkend uit. De game heeft geïntegreerde natuurkundige simulaties voor objecten (waardoor je bijvoorbeeld een helm van een hoofd kan schieten), hogere resolutie textures, bump-mapping en spectaculaire grafische effecten (waaronder hdr-lichteffecten waardoor je tijdelijk verblind wordt wanneer je vanuit een huis het felle zonlicht instapt). Maar eerlijk gezegd houden hier de positieve kanten van de game wel een beetje op.
Het historisch accurate aspect van Day of Defeat zit hem erin dat je kunt kiezen voor welke kant je vecht, en uit kaarten die zijn gebaseerd zijn op historische campagnes. Dit is het enige wat historisch klopt.

Beperkt

Er is maar één speltype beschikbaar. Er staan op een map een aantal gebieden (gemarkeerd door witte vlaggen) die je samen met je team moet veroveren. De zijde die als eerste alle vlaggen heeft veroverd wint het spel. Op dit moment biedt DoD:S maar zes kaarten, maar door de fanatieke user-community komt er ongeveer een nieuwe kaart per maand bij. Je kunt de game alleen online spelen; er is geen single-player optie. Er is ook geen tutorial zodat je de vechttechnieken in de praktijk moet leren (misschien klopt dit historisch gezien ook wel aardig).

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Mooie graphics.
  • Fanatieke user-community.
  • Beperkte speltypes.
  • Weinig kaarten.
  • Niet gratis.
DoD:S is best een aardige shooter. Doordat het gebouwd is met de Source-engine ziet het er erg mooi uit. Het aantal speltypes en kaarten is jammergenoeg erg beperkt. Eigenlijk had EA het spel gratis moeten uitbrengen, net zoals dat was gebeurd met Enemy Territory, de online-variant voor Wolfenstein.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags: