abonneren

Dawn of Magic

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Dawn of Magic is een actie-rpg in de stijl van Diablo. Het verhaal vindt plaats in een middeleeuwse fantasy-wereld waarbij de duistere Godheid Modo verbannen is tot een leven als sterveling. En natuurlijk maakt die als sterveling de nodige amok.

None

4
Score
40
Score: 40
  • Pluspunten
  • Minpunten

Vreemde klassen

De karakterklassen in Dawn of Magic zijn bijzonder. Geen koene ridder of machtige magiër. In plaats daarvan moeten we het doen met de Bakkersvrouw, Dikke Priester, Klunzige Wijsgeer en Gekke Zigeuner. Ieder karakter heeft zijn eigen kwaliteiten. Hoewel deze klassen een parodie suggereren is Dawn of Magic toch een Hack and Slash rpg met een serieus verhaal en setting. De klassennamen zijn dan ook ongelukkig gekozen.

Weet wat je tovert

Magie speelt een belangrijke rol in Dawn of Magic. Welk karakter je ook kiest, je begint altijd op een magiërs school die een beetje doet denken aan Zwijnstijn. Tijdens het spel vormt je karakter zich naar magie die je gebruikt. Leer je bijvoorbeeld veel van vuurmagie, dan neem je een duivelsachtig uiterlijk aan en schieten de vlammen op den duur uit je lijf. Er zijn wel twaalf verschillende soorten magie in het spel aanwezig die je ook nog eens onderling kan combineren. Er is dus een hoop mogelijk. Opvallend is wel dat je je magie niet alleen moet verbeteren met xp. Naast genoeg ervaring heb je ook speciale 'scrolls' nodig waar magische kennis opstaat. Alleen op deze manier kun je je magische niveau uitbreiden.

Gebrek aan vakmanschap

Een fantasiewereld vol magie is natuurlijk erg leuk, maar in de wereld ontbreekt het kennelijk aan de nodige vaklieden zoals bijvoorbeeld timmermannen. Opvallend is hoe gemakkelijk alles kapot gaat. Eén klap met de blote vuist is genoeg om een complete boekenkast in te laten storten. Ook tafels, schoolbanken, potten en andere soortgelijke goederen hebben bijna niets nodig voordat het instort. Alles valt ook op een zelfde manier uit elkaar wat er op zijn beurt een beetje sullig uitziet.
De wereld is vrij groot en er zijn ladingen sub-quests te voltooien naast de main quests. Ondanks de grote wereld weet Dawn of Magic niet te boeien. De wereld is weliswaar groot maar ook hol waardoor het moeite kost om dit spel te willen blijven spelen.

Omslachtig

De gameplay in zijn geheel is erg omslachtig. Er zijn vele verschillende subschermen met allerlei verschillende informatie. De presentatie van de informatie is chaotisch en enigzins onoverzichtelijk. Een ander minpunt aan de gameplay zijn de gevechten. Hoewel deze grotendeels hetzelfde verlopen als in de meeste hack and slash rpg's, gaan de vijanden in Dawn of Magic onderuit als ze nog maar weinig hitpoints hebben. Vervolgens liggen ze dan weerloos op de grond. Echter valt dat weerloze tegen want zodra een vijand op de grond ligt of overeind krabbelt is die volledig onkwetsbaar voor welke aanval dan ook. Dit slaat natuurlijk helemaal nergens op.

Beperkte multiplay

Via een netwerk is dit spel ook met meerderen te spelen, echter is de multiplay beperkt tot diverse player vs. player evenement die lijken op matches van first person shooter games. Het is niet mogelijk het verhaal (campaign-modus) samen te spelen. En dat is toch iets wat in een beetje een diablo kloon niet mag missen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Uitgebreide magie mogelijkheden
  • Karakter verandert naar magiegebruik
  • Uitgebreid
  • Holle wereld
  • Vreemde karakterklassen
  • Geen multiplay campaign optie
Dawn of Magic heeft een paar leuke ideeën en is erg uitgebreid. Toch lukt het Dawn of Magic niet om je genoeg het spel in te trekken waardoor je waarschijnlijk de interesse verliest ver voordat je het spel hebt uitgespeeld.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags: