abonneren

Dark Souls pc-versie komt er aan

De supermoeilijke actie-rpg Dark Souls heeft dankzij een massale internetactie een release-datum voor de pc gekregen. Namco Bandai komt hiermee de enorme vraag van pc-gamers tegemoet. De Playstation 3 en Xbox 360 versies van Dark Souls zijn als sinds 7 oktober beschikbaar.

Namco Bandai was eerst niet van plan Dark Souls voor de pc uit te brengen. Echter opende op 3 januari iemand op het Europese forum van Dark Souls een topic waarin hij vroeg of er een pc-port van de game komt. Een werknemer van Namco Bandai liet daarop weten dat "een krachtig signaal aan Namco Bandai" hen misschien kon overtuigen.

Als gevolg hiervan sprongen heel wat fans in de bres voor hun game. Een petitie werd gestart en verschillende gamesites en bekende gamers zetten er hun schouders onder. Het gevolg: een stortvloed aan posts op het forum en een petitie met meer dan 92000 handtekeningen binnen enkele dagen tijd. Het krachtige signaal is gegeven en Namco Bandai is overtuigd. Dark Souls komt in augustus 2012 naar de pc.

Dark Souls is een keiharde actie-rpg die bekend staat om zijn verschrikkelijk hoge moeilijkheidsgraag en onvergeeflijke gameplay. Het is daardoor een game die niet door iedereen gewaardeerd zal worden, maar ondanks dat, heeft deze game-reeks (met als voorganger Demons Souls) een flinke schare fans om zich heen verzameld.

Bron: Eurogamer Benelux

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Games

Tags: Namco Bandai, RPG

Laatste reactie