abonneren

Dark Fall: Lost Souls

De Dark Fall reeks staat bekend om zijn old school adventure gameplay en de spookachtige elementen met behoorlijk lastige puzzels en veel atmosfeer. In dit derde deel keer je terug naar het verlaten station en hotel in het kleine Engelse dorpje Dowerton. De plaats waar je je ook in het eerste deel mocht vertoeven.

Oldschool Point and Click

Dark Fall - Lost Souls is een point and click adventure met de gebruikelijke interface en inventarislijst. Onderaan staan de gevonden items die je kunt gebruiken om diverse puzzels op te lossen. De rest van het scherm toont de wereld zoals je deze door de ogen van de hoofdpersoon ziet. Links onderin staat een mobiele telefoon waarin je systeeminstellingen kunt wijzigen, je spel kan opslaan, berichten kan ontvangen en een optie om het licht van je mobiel te gebruiken. Zo kun je met je licht donkere plaatsen bekijken waardoor je nieuwe items of doorgangen vindt. Berichtjes krijgt je van een ene Echo die vooral sfeer in het spel brengen maar niet echt behulpzaam zijn.

Puzzelbijters

In Dark Fall - Lost Souls moet natuurlijk veel gepuzzeld worden. De puzzels zijn pittig en je zoekt je af en toe gek naar de volgende clue. Zo zul je elke ruimte meerdere keren moeten onderzoeken wat soms wel eens vervelend kan zijn. Soms zijn de puzzels ook niet duidelijk waardoor je dreigt vast te lopen door lullige zaken. Zo is er een hijskraan puzzel waarmee je een krat moet ophijsen. Als je deze hijskraan voor de eerste keer gebruikt, zie je een animatie waarin de krat omhoog gaat. Gebruik je de hendel voor de tweede keer, dan ploft het krat op de grond. Elk volgend gebruik laat alleen maar de geplofte krat animatie zien wat erg verwarrend is. Uiteindelijk is het de bedoeling om de hijskraan drie keer te gebruiken voordat de animatie start. Daar moet je maar net opkomen en zo zit Darkfall 3 vol met lastige puzzels. Een walkthrough lijkt ons bij deze game dan ook zeker noodzakelijk.

Oldschool graphics

In Dark Fall - Lost Souls ga je op pad om het vermiste meisje Amy te vinden. Zij verdween vijf jaar geleden en nu lijkt het er op dat zij ergens in het verlaten hotel van Dowerton zit. Grafisch is de game niks bijzonders hoewel de statische omgeving wel zeer sfeervol zijn. Af en toe zijn er schrikeffecten waarin geesten of zelfs een jong meisje je de stuipen op het lijf jagen. De animaties van de geesten zijn op zich prima in orde en komen realistisch over. Het meisje, vermoedelijk Amy, daarentegen doet zeer gedateerd aan qua uiterlijk en animaties. Jammer!

Angstaanjagend pianospel

Ondanks de statische graphics is Dark Fall - Lost Souls wel bijzonder sfeervol. De mooie maar ook angstaanjagende pianomuziek op de achtergrond is fantastisch en de geluidseffecten zijn tevens van hoge kwaliteit. Het algehele geluid in de game zorgt voor een hele naargeestige sfeer wat in combinatie met de onverwachte schrikeffecten ervoor zorgt dat je op het puntje van je stoel zit.

Random Puzzels

De ontwikkelaar van de game, Jonathan Boakes, heeft gekozen voor 'random' puzzels in de game. Dit houdt in dat sommige oplossingen van puzzels op willekeur gecreëerd worden wanneer een nieuw spel opgestart wordt. Zo heb je dus niks aan een walkthrough die je de juiste code geeft voor bijvoorbeeld een cijferslot. Het enige dat vaststaat is hoe je het antwoord samenstelt. Op deze manier moet je zelfs met een walkthrough bij de hand nog steeds nadenken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • sfeer
  • fantastisch geluid
  • grafisch gedateerd
  • puzzels zijn soms verwarrend
Dark Fall - Lost Souls is duidelijk bestemd voor hardcore adventure en spookverhaal liefhebbers. Als je niet tot deze categorie behoort, kun je de game met een gerust hart links laten liggen. Maar houd je van puzzelen en spanning, dan is Dark Fall - Lost Souls zeker de moeite waard.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord