abonneren

Crysis 2

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
De eerste Crysis-game kreeg meer bekendheid om zijn absurde systeemeisen dan om zijn gameplay en waanzinnige graphics. Bij PCM waren we erg enthousiast over deze first person-shooter, maar desondanks verdween hij snel in de budgetbakken. Voor Crysis 2 heeft Crytek de lat weer hoger gelegd, hoewel deze keer de absurde systeemeisen achterwege blijven.

De aliens zijn hun invasie begonnen en hebben New York in puin gelegd. Regelmatig zullen dan ook gebouwen om je heen instorten, wat een overtuigende postapocalyptische sfeer geeft. Grafisch is de game schitterend en we weten zeker dat de consoleversies van deze game nooit zo mooi kunnen zijn. Er is ook een patch beschikbaar waarmee je nog meer grafische opties kunt instellen. Voor een juiste sfeer is het geluid net zo belangrijk en ook dat zit helemaal goed. Als je voluit wilt genieten van de bombastische geluidseffecten en muziek, dan is ruzie met buren niet uit te sluiten.
 

Slimmer en sneller Nanosuit

De gameplay van Crysis 2 draait om het pak wat je draagt: het Nanosuit. Met dit pak kun je speciale krachten oproepen, maar in tegenstelling tot de eerdere delen kun je nu alleen actief je bepantsering versterken of de stealth-mode aanzetten, waardoor je zo goed als onzichtbaar bent. De andere eigenschappen, zoals extra snelheid en fysieke superkracht, zijn nu passief geïmplementeerd. Je kunt dus nog steeds heel hard sprinten, maar dat sluit de te activeren opties niet uit. Het pak maakt je ondanks zijn krachten niet onoverwinnelijk en heeft rust nodig om zichzelf op te laden. Het is dus de kunst de speciale krachten gedoseerd en tactisch te gebruiken.Upgraden en checkpoints

Door aliens te doden, komt energie vrij die je met je pak kunt absorberen. Hiermee kun je het pak upgraden. Je upgrades moet je echter zorgvuldig kiezen, want je kunt niet alles opwaarderen. Als je het spel hebt uitgespeeld, kun je de game opnieuw spelen met al je verdiende upgrades nog intact, waardoor je verder de boel kunt upgraden.
De game werkt met checkpoints in plaats van quick save-mogelijkheden. Dit maakt de game uitdagender. Leuk om te zien is dat je op verschillende manieren kunt spelen en dat de vijand daar anders op reageert. Je kunt dus bijvoorbeeld jezelf meer richten op stealth-gameplay, maar je kunt ook je pantser op maximaal zetten en – met beleid – de confrontatie opzoeken.Tips en trucs

Via het masker van je pak krijg je allerlei strategische tips. Zo zie je waar je de sluipschutter kunt uithangen, hoe je vijanden in de flank kunt aanvallen en waar ammunitie ligt. De kaart waarop je alles kunt zien, is soms dan ook erg druk. Aan ammunitie is overigens geen gebrek. Elke paar honderd meter vind je wel een kist met wapens, granaten en kogels. Je kunt twee wapens bij je dragen waartussen je snel kunt wisselen. Daarnaast heb je standaard C4-explosieven en een raketwerper bij je.De Modern Warfare standaard

Wat multiplayer betreft, streeft ook Crysis 2 de Modern Warfare-standaard na. Toch heeft men ook geprobeerd te innoveren. Zo is er een aantal nieuwe spelmodi waar teams een vast voordeel hebben ten opzichte van de anderen. Denk bijvoorbeeld aan een team dat een bepaald punt moet verdedigen en de extra bepantseringsoptie heeft, terwijl een aanvallend team dit pantser juist niet heeft, maar weer wel de stealth-modus kan gebruiken. De standaard multiplayergevechten kenmerken zich door snelheid in relatief kleine gebieden. Spelers kunnen rennen, glijden, stealth gebruiken en natuurlijk elkaar afknallen. Het tempo ligt hoog en jezelf staande houden in deze online arena valt niet mee.

 

PluspuntenConclusie
  • grafisch schitterend
  • tactisch spelen
  • goede postapocalyptische sfeer
Crysis 2 is een must voor liefhebbers. Het Nanosuit biedt verschillende speelstijlen, de sfeer is geweldig en tactisch inzicht is vereist.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Games

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie