abonneren

Crime Scene Investigation: 3 Dimensions of Murder

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Na drie CSI-games heeft Ubisoft er nog geen genoeg van: de vierde ligt nu in de winkel. We gaan op boevenjacht in Las Vegas.

'All new 3d gameplay' prijkt er op de doos. CSI 3 heeft namelijk een metamorfose ondergaan en is nu in een 3D-jasje gestoken. De screenshots op de achterkant van de doos zien er mooi uit. Het is alleen jammer dat ze gemanipuleerd zijn en dat het geen echte in-game screenshots zijn. De echte graphics zijn namelijk een stuk minder fraai; ze zijn zelfs slecht te noemen. De figuren bewegen houterig, textures zijn slecht aangebracht waardoor bijvoorbeeld schoenen op de voeten getatoeëerd lijken te zijn en de gameresolutie staat vast op 800 x 600 en is niet aan te passen. Alles is dus nogal verouderd en de graphics van de voorgaande delen vinden we eigenlijk beter.
De gebruikelijke CSI-tune vergezelt je bij het zoeken naar clous en de cast van de serie mocht weer opdraven voor de stemmen. Helaas hebben de acteurs maar een paar verplichte zinnetjes ingesproken, waardoor Grissoms collega's vaak hetzelfde zeggen. Daarnaast lijkt het of de cast de tekst met grote tegenzin heeft ingesproken.

Vijf nieuwe cases

Traditiegetrouw zijn er vijf nieuwe cases die je moet oplossen. Ondanks het vernieuwde 3D-jasje is de gameplay volledig hetzelfde gebleven als de voorgaande delen. Wil je daar meer over lezen, bekijk dan de review van CSI: Miami elders op PCMweb.
Wel zijn er wat nieuwe gereedschappen bijgekomen, zoals de camera. Hiermee maak je foto's van de plaats delict die later geanalyseerd worden. Jammer dat de gameplay na al die jaren nog steeds niet verbeterd is. Er is weinig tot geen moeite gedaan van 3 Dimensions of Murder echt iets bijzonders te maken. Zelfs de bugs die de games al jaren teisteren zitten er nog steeds in!

Vertrouwd kort

Wel moeten we toegeven dat de gameplay erg vertrouwd is. Fans van de CSI gamereeks kunnen dan ook zonder meer direct aan de slag en zullen na zo'n 12 uur alle cases hebben opgelost. Maar ook voor wie hier niet mee bekend is, is de game zeer toegankelijk; de puzzels zijn niet moeilijk. Ben je niet bekend met de serie, ren dan niet meteen naar de winkel voor dit nieuwe spel, maar probeer een eerder deel te kopen: die zijn namelijk een stuk goedkoper (ca. 5,99 euro).

Conclusie
Liefhebbers van de voorgaande games krijgen meer van hetzelfde voorgeschoteld. Wij vinden het jammer dat er na drie delen nog steeds niets verbeterd is. We hadden meer verwacht dan slechts een matig 3D-jasje. Dit spel is duidelijk snel in elkaar geflanst om nog wat geld te verdienen aan een licentie. Hoewel liefhebbers van de serie en de gamereeks hier zich nog best mee zullen vermaken, vinden we de prestatie die de makers hebben neergezet niet veel waard.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Laatste reactie